Milli Piyango Çekilişleri ülkemizde her ay düzenli olarak oynatılmaktadır. Her ayın 9 19 ve 29unda yapılan bu çekilişlerde kazanan bir sürü insan bulunmaktadır. Kazananların yanında elbette ki kaybeden kitlede yer almaktadır. Ancak bilet fiyatları insanların o kadar da canını yakacak rakamlar olmadığı için insanlar bu durumdan o kadar üzülmemekte ve oynamaya devam etmektedir. İkramiye kazananlar biletlerinin hak ettiği ücreti bankalar aracılığıyla alabilmektedirler.

Piyango Biletinizi Sorgulamak için Tıklayınız

Çekilişler devlet güvencesinde ve noter eşliğinde gerçekleştiği için insanların çekilişlerde yapılabilecek bir hile veya aksi bir durumla karşılaşmanın söz konusu olmayacağının bilincindedir. Yapılan çekiliş sonucunda açıklanan rakamlar ile biletinizdeki rakamların uyum göstermesi sonucu kazanmanız veya kaybetmeniz durumu ortaya çıkmaktadır.

İsterseniz bir gazete alarak biletinizi açıklanan rakamlarla inceleyerek öğrenebilirsiniz. Ya da teknolojinin bize verdiği bir nimet olan interneti kullanarak da bilet sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Normal stabil olarak yapılan çekilişlerin haricinde ayrıca birde her yılın başında büyük ikramiyeli Milli Piyango Çekilişleri yapılmaktadır.

Her yıl 31 Aralık tarihinde bu çekilişler gerçekleşir. Bu çekilişlerde verilen ikramiyenin büyük olmasının en önemli sebebi ise satılan bilet miktarının yüksekliğidir. İnsanlar yeni yılın kendilerine uğur getireceği, şans getireceği düşüncesi ile bilet alarak çekilişe dahil oluyorlar. Böylelikle normal katılımın çok üstünde bir katılım söz konusu oluyor. Haliyle çok yüksek meblağlarda ödemeler yapılıyor.

Örneğin bu yıl yani 2016 yılında yapılacak yılbaşı çekilişinde verilecek büyük ikramiye ödülü 55 Milyon Türk Lirasıdır. Bu da oldukça büyük bir rakam hatta neredeyse kazanacak her insanın hayatını değiştirebilecek derece de etkili bir para miktarıdır.

Çekiliş koşulları ve yöntemleri yine aynı şekilde devlet güvencesinde ve noter huzurunda gerçekleşmektedir. Hatta büyük ikramiyenin çekilişi devletin resmi kanalı olan TRT1de canlı olarak tüm halkın huzurunda yapılmaktadır. Kazanan şanslı biletin rakamları canlı, naklen tüm Türkiye’ye açıklanmaktadır.

Takip edemeyenler de yine aynı şekilde gazete alarak veya bir bayii üzerinden bilgi alarak biletinin kazanıp kazanmadığını öğrenebilir. Ya da yine internet üzerinden yılbaşı çekilişi bilet sorgulama işlemini yaparak biletine çıkan ikramiyeyi görüntüleyebilir.