Sizlerle biz Türklere özel bazı davranışları paylaşmak istiyorum. Hatta anlatacaklarım reklam filmlerine bile konu olmuştur. Birkaç arkadaşımızla bir iki kadeh bişeyler içmeye gideriz. Sohbet şahanedir ve hemen garsona bir göz kırparız hemen anlar. El hareketi ile bir işaret ne içeceğimizi, ne kadar içeceğimizi anlatırız. Tek, duble, hesap, çay, bitti toparlayabilirsin... vb. Yine bir beden hareketi ile meze tepsisi önümüze gelir. Meze Tarifleri içinden Seçeceğimiz mezeler sohbetimize lezzet katar. Amaç tatlı tatlı sohbet etmektir.

Türkiye'de çok çeşitli mezeler vardır. Özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında zeytinyağlı mezeler oldukça sevilmektedir. Yunanistan ve İtalya mutfağı ile çok benzerlikler gösteren bizim meze tarifleri çeşitlerimiz içinden en sevilenlerden olan haydari nasıl yapılır nefis bir yoğurtlu ve zeytinyağlı mezedir.

Birçok yemeğin öncesinde yenilebilecek olan mezeler genelde rakı balık ikilisi ile anılır ve akla gelir. Oysa ki bir ordöv tabağı ile birkaç çeşit meze tek bir tabakta iştah açar. Genelde soğuk meze tarifleri daha çok bilinir ve tercih edilir. Sıcak mezeler yerine ise arasıcak yemekler tercih edilir. Nefis meze tarifleri devamı için www.yemektarifleri.net.tr yi ziyaret etmenizi öneririm. Evde kolayca yapabileceğiniz çeşitli meze tarifi ve püf noktalarını mutlaka inceleyin.