21. yüzyıl ulaşım sektöründe hızlı gelişmelere yol açtı. Türkiye’nin de çeşitli yerlerinde yeni havaalanları açıldı. Havayolu taşımacılığı yaygınlaştı ve ucuzladı.

Bunun yanında deniz ve demir yollarında da hızlı gelişmeler yaşandı.

Karayollarındaki iyileştirmeler ve kişi başı taşıt oranının artmasıyla beraber insanlar yolculuklarını kendi araçlarıyla yapmayı da tercih etmeye başladılar.

Tüm bu gelişmeler otobüs taşımacılığının zayıflayacağı yorumlarına yol açtı.

Ancak durum hiç de öyle olmadı.

Yolcu taşımacılığında havayolunun, deniz ve demiryollarının, kişisel araçların daha sık kullanıldığı doğru. Ancak her şeye rağmen insanların çok büyük bir bölümü hala otobüs yolculuğunu tercih ediyor.

O nedenle şehirlerarası otobüs taşımacılığı sektörü de büyümeye devam ediyor.

Türkiye’de bu alanda çok sayıda büyük ve kurumsal firmanın ortaya çıkması da tesadüf değil.

Önümüzdeki yıllarda otobüsle yolcu taşımacılığı gelişmeye devam edecek.

Belki deniz, demir ve havayolları ile entegrasyonlar kurulacak.

Belki bir miktar yolcu diğer yolları kullanacak ama otobüsle yolculuk her zaman tercih edilecek.

Türkiye’nin bu konudaki en büyük firması Metro Turizm. Metor Turizm’in Türkiye’nin dört bir tarafına seferleri bulunuyor. Çok yaygın bir ulaşım ağına sahip.

Metro Turizm’den sonra daha birçok irili ufaklı kurumsal otobüs firması bulunuyor.

İlk akla gelenler Ulusoy, Varan, Kamil Koç, Pamukkale, Nilüfer, Seç, Esadaş, Süha Turizm.

Bunların yanında diğer otobüs firmalarından bazılarını da şöyle sıralayabiliriz:

Adıyaman Gülaras, Ak Turizm, Aksaray Birlik, Aksu Turizm, Anamur Zafer, Balıkesir Uludağ, Ben Turizm, Best Van Turizm, Can Barış Turizm, Çıra Elazığlılar Turizm, Cesur Bingöl Seyahat, CSR Seyahat, Çorum Lider Turizm, Çankırı Güven Turizm, Çayırağası Turizm, Dadaş Turizm, Didim Seyahat, DK Köksallar Seyahat, Doğu Karadeniz Ekspres, Fındıkkale Turizm, Gülen Turizm, Güney Akdeniz Seyahat, Has Bingöl, Has Diyarbakır, Hatay Pan Turizm, Hedef Turizm, Huzur Turizm, Isparta Petrol, İnan Turizm, İnci Turizm, İpek Turizm, İsmail Ayaz, İzmir Turizm, Kahta Petrol, Karadeveci, Kanberoğlu Turizm, Kent Turizm, Kütahya Astur, Kütahyalılar Seyahat, Lider Adana Seyahat, Lider Anatolia Turizm, Lider Siirt Seyahat, Lüks Erzincan Seyahat, Lüks Gümüşhane, Lüks Kahramanmaraş Turizm, Lüks Karadeniz, Lüks Mersin, Mermerler Seyahat, Mersin Seyahat, Mersin Vif Turizm, Mersin Villa Seyahat, Nevşehir Seyahat, Öz Diyarbakır, Öz Sivas Seyahat, Özlem Diyarbakır, Palandöken Seyahat, Sahil Seyahat, Ses Turizm, Star Diyarbakır, Süha Turizm, Şanal Kırşehir Seyahat, Trabzon Süzer Turizm, Vangölü Turizm, Yeni Aksaray, Yeni Diyarbakır, Yeşil Artvin.

Bu kadar çok otobüs firmasının olduğu Türkiye’de teknolojinin gelişimi ile birlikte insanlar artık otogara, terminele gitmeden de otobüs biletlerini alabiliyorlar. İnternet üzerinden hizmet veren online bilet satış siteleri sayesinde almak çok kolay. Onlardan biri de OnlineTerminalim.Com sitesi.

Online Terminal sitesi sayesinde tek bir aramada gideceğiniz yere tüm otobüs firmalarının seferlerini görebiliyorsunuz. Bu sayede seferleri ve fiyatları karşılaştırıp kendinize en uygun bileti online olarak alabiliyorsunuz.

Metro Turizm Online Bilet Almak için de OnlineTerminalim.Com’u ziyaret edebilirsiniz.

Ulusoy Turizm Online Bilet Almak için de.

Diğer tüm otobüs ve havayolu firmalarının biletlerini online olarak almanız mümkün.

Bilet bilgileriniz anında cep telefonunuza geliyor ve bu bilgilerle yolculuğunuzu rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Hepinize iyi yolculuklar…