Maydanoz suyu genellikle saçların daha parlak bir şekilde görünmesini sağlamakta. Ancak tabi ki yararları bununla sınırlı değil. Maydanoz suyunun sağlık üzerinde de doğrudan etkisi ve faydası bulunmakta.

Maydanoz Suyu İle Zayıflama

Günümüzde pek çok insan maydanoz suyu ile zayıflama yöntemini kullanıyor. 16 adet maydanoz sapı ve 2 yemek kaşığı limon suyunu yarım su bardağı suyun içine katarak robotta çekiyoruz. Bu karşımı en az 15 gün süreyle sabahları tüketmek kilo verme konusunda yardımcı olacaktır. İlk 15 günlük kullanım bittikten sonra 7 gün süreyle ara vermek gerekmekte. Daha sonra ise ikinci 15 günlük kullanıma başlanabilir. İkinci 15 günlük sürede de aynı şekilde her sabah tüketmek gerekiyor.

Maydanoz ve maydanoz suyunun kullanım şekilleri farklıdır. Maydanoz suyunu biraz limonla alkali su ile birlikte tüketmek mümkün olurken maydanoz kesinlikle bir yemekle birlikte tüketilmektedir. Ayrıca maydanoz suyu gün içinde isteğe bağlı olarak bir kaç kez dahi tüketilebilir.

Ödem Sorunu Olanlar İçin Maydanoz Suyu

Maydanoz suyunun en büyük etkilerinden bir tanesi de ödem attıran ve kilo verdiren detoks suyu özelliğe sahip olmasıdır. Maydanozu kaynatıp tıpkı ıhlamur gibi tüketmek ödem atılmasına fayda sağlar. Ancak her ne sebeple olsun ister suyunun tüketilmesi, ister de bitkinin kendisinin tüketilmesi öncesinde kesinlikle iyi bir şekilde yıkanması gerekmekte. Aksi taktirde bağırsaklarda çeşitli parazitlerin oluşması muhtemel olacaktır.

Maydanoz suyu eğer size tatsız gelmişse çeşitli gıdalarda biraz içilebilir bir hale dönüşebilir. Suyun içine tarçın, elma ve bol limon atabilirsiniz. Bu noktada ise tarçının dozuna dikkat edilmeli. Biraz fazla kaçarsa içilmesi zorlaşacaktır. Tarçın istenildiğinde karışım yapılıp bardağa konulduktan sonra çubuk olarak da kullanılabilir.

Kaynak: https://fitnessdergisi.com/