Sağlık ve güzellik merkezlerinde kullanılabilen masaj yatakları, genel olarak bireylerin rahatlamaları ve yenilenmeleri adına oluşturulan ürünler olarak bilinmektedir. Spayı seven, masaj yaptırmayı alışkanlık haline getiren ve bedensel yorgunluğunu atmak isteyen bireyler adına son derece kullanışlı olan masaj yataklarında ise birbirinden farklı özelliklere sahip alternatifler bulmak mümkündür. Masaj masası olarak da adlandırılan bu tür yataklarda ise satın almadan önce, medikal bir uzmandan yardım almak faydalı olabilmektedir.

Cilt bakım koltuğu, belirtilen masaj masalarında en çok kullanılan modellerden bir tanesi olmak ile birlikte genellikle güzellik salonlarında tercih edilmektedir. Cilt bakımı yaptırmak isteyen, maske ya da peeling işlemi gerçekleştirecek olan bireyler adına baş kısmı hafif kalkık olarak bilinen bu tür masalar, bireylerin rahat bir şekilde ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı olmaktadır. Uzaktan kumandalı olan ve otomatik özellikler gösteren bu tür yataklarda ise birbirinden farklı özelliklere sahip alternatif bulmak mümkündür.

Portatif masaj yatağı da yine aynı şekilde belirtilen masaj masalarının farklı bir modeli olmak ile birlikte katlanabilir özelliklere sahiptir. Mekanlar arasında ya da mekan içinde rahatlıkla taşınabilen bu tarz koltuklar, avantajlı ve pratik ürünler olarak da dikkat çekmektedir. Bu noktada genel olarak güzellik merkezlerinde ya da cilt bakım salonlarında kullanılan portatif masaj yatakları, diğer alternatiflerine göre uygun fiyatlı olması nedeniyle de pek çok alanda kullanılmaktadır.