Resmi rakamlara göre yılda 300 binden fazla turistin ziyaret ettiği Sedir Adasına nasıl gidilir sorusuna cevap olarak: Gökova Körfez’inin farklı bir noktası olan Çamlı İskelesi’nden kalkan tekneler yardımı ile ulaşım sağlanır diyebiliriz. Çamlı İskelesine ise Muğla-Marmaris yolunun Marmaris kavşağından sonra 24. Km’sinden sağa ayrılan yoldan 6 km ilerledikten sonra ulaşılır. Cedreae antik kenti ve ünlü Kleopatra Plajı’nın bulunduğu Sedir Adası, Marmaris’in gezilip görülmesi gereken en özel bölgelerinden.  Cedreae antik kentinden günümüze Apollon tapınağı, tiyatro ve nekropol kalıntıları ulaşabilmiştir. Zeytin ağaçları ile kaplı ada bitki örtüsünde günümüzde sedir ağacı bulunmamasına karşın ada ismini Kedria, yani sedirler anlamına gelen kelimeden almıştır.

Adanın altın sarısı kumları ile ilgili bu kumların Mısır’dan özel olarak getirildiğine varan efsaneler anlatılmaktadır ancak bunların hepsi turistik masallardan ibarettir. Hikâyeye göre Kraliçe Kleopatra sevgilisi Roma komutanı Antonius ile burada buluşmaktadır ve buradaki kumlar buluşmanın gerçekleşmesi için gemilerle Mısır’dan getirilmiştir. Marmaris Sedir Adası tüm esrarı ve güzelliği ile sizleri bekliyor.

Mavi Turun En Güzel Durağı

Marmaris Sedir Adası tekne turu mavi tur için seçilmesi gereken önemli rotalardan biridir. Dünyaca ünlü Kleopatra plajı ve Cedreae antik kentinin bulunduğu Sedir Adası’na Çamlı iskelesinden doldukça kalkan tekneler yardımı ile ulaşılabilmektedir demiştik. Tekne kiralayan ziyaretçilerimiz ve buraya düzenlenen günübirlik turlara katılan ziyaretçilerimiz altın sarısı özel kumlu Kleopatra plajından masmavi denize girebilirler, muhteşem antik kent ve doğayı keşfedebilirler.  Her ne kadar Mısır’dan getirilen kumlar ile bu plajın özel bir görünüme kavuştuğu anlatılsa da aslında bu kumlar özel bir şekilde oluşan kalker damlacıklarıdır. Plajın farklı noktalarında bu özel kumların korunması için görevlendirilen görevliler kumun izinsizce alınmasının önüne geçilebilmesi için nöbet tutmaktalar. Devlet tarafından korunma altına alınan bu özel plaj gezilip görülmesi gereken yerlerden. Aynı kumların Akdeniz’de Girit Adası’nda da bulunduğu bilinir. İster konaklamalı tekne turlarını ister günübirlik turları tercih edin Sedir Adası’na uğramadan asla turunuzu sonlandırmayın.

Hafızalarınızdan Asla Silinmeyecek Bir Marmaris Tatili İçin Buradayız!

Güneyin sımsıcak güneşi ve harika doğa güzelliklerinin tadını çıkarmak için plan yaptınız fakat nereden başlayacağınıza bir türlü karar veremiyor musunuz? Muğla’nın incisi Marmaris ve çevresini keşfetmeniz gerektiğini düşünüyor ve burada geçireceğiniz tatil süresince Kleopatra plajı dâhil bütün plaj ve koyları gezmek ve hatta gezerken gördüğünüz antik kentler hakkında bilgi almak istiyorsanız marmaristravelagency.com olarak düşlediğiniz tatilden fazlasını sunmak için hizmetinizdeyiz.

Birbirinden farklı ve eğlenceli tatil paketlerini tercih edebilir, farklı mekânlardaki konaklama talepleriniz için bilgi alabilir ve katılmak istediğiniz aktiviteleri belirleyerek bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ya da tüm her şeyi bize bırakın arkanıza yaslanın ve sizin için önerebileceğimiz avantajlı tatil paketleri ile harika bir Marmaris tatili deneyimleyin.