Maldivler dünyanın en iyi ve en temiz plajlarına ev sahipliği yapıyor. Ülkenin yaklaşık 1200 adasının neredeyse her birinde bulunuyorlar ve o kadar tutarlı bir şekilde mükemmel ki, Maldivler Tatil Yorumları bunları doğruluyor. Bazı plajlar diğerlerinden daha yumuşak granüllere sahip olsa da temel gerçek şu ki : Dünyada neredeyse hiç yerinde olmayan, beyazımsı beyazdan daha tozlu kum ve aydınlık mavi-mavi suyu Maldivler Turunuzda bulacaksınız. Maldviler Turu en uygun bir destinasyon olduğundan yılda bir milyon insanı bu küçük, uzak ve az bilinen Hint Okyanusu cennetine getirmek için yeterli bir sebeptir.

Maldivler'deki her tatil beldesi kendi özel adası vardır. 100'den fazla seçebileceğiniz Maldivler Turu Herşey Dahil olanaklarının bulunduğu oteller bulunmaktadır. Tek sorun, nerede kalmak istediğinizi seçmektir. En sonunda, dünyanın en seçkin otel markaları, kişisel uşakları ve özel tur havuzlarından oda içi masaj ve yastık menülerine kadar her zamankinden daha yüksek lükslere ulaşmak için birbirleriyle rekabet eder. Maldivler Turu Balayı yapanların ve göz kamaştıran bir tropikal kaçış arayışında olanların ülkeyi uzun süredir dilek listelerinin en başına getirdiği şaşırtıcı değil. Diğer adalar, aileler için, dalgıçlar için (göreceli) bir bütçeyle ve sakin bir doğadan-geri dönüşüm deneyimi isteyen herkes için uygundur.

Dünyadaki en iyi dalış ve şnorkelliğin bazılarıyla, Maldivler'in berrak suları, deniz hayatına ilgi duyan herkes için bir mıknatıs görevi yapıyor. Zenginlik ve çeşitlilik şaşırtıcıdır; Kayalık mercan duvarları, muhteşem mağaralar ve canlı renkli tropik balıklar sizi resifin altına düştüğünüzde bekliyor. Daha derin sularda manta ışınları, kaplumbağalar, köpekbalıkları ve hatta dünyanın en büyük balina köpekbalığı gizlenir.

Maldivlere Ne Zaman Gidilir ? Ekvator’da bulunan bu eşsiz adalara her zaman her mevsim gidebilirsiniz. Nisan ayı ve Ekim ayı arasında çok sık yağmurlar olmaktadır. Bu yağmurlar kavurucu sıcaklardan sonra toprağı serinletir. Maldiv adalarının bir parçası olan sert yağmurları izlemek bile ayrı bir keyiftir. İçeceğinizi alıp pencere kenarına geçip yağmurun kısa zaman da dinmesini izleyebilirsiniz.