Hıv cinsel yolla bulaşmış olan bir virüs türüdür ve bu yüzden belirtiler, kendini göstermeye başladığında mutlaka hiv testi yapılmalıdır. İnsanlarda kötü etkiler yaratan, bağışıklık sisteminin zayıf düşmesine sebep olan hastalıklardan biridir.

Hıv Nedir?

Vücudun enfeksiyonlara karşı kendini savunmasını yavaşlatarak, gücünü azaltmış olur. Burada akyuvarlar hedef alınır. Bu sebepten dolayı insan vücudunu, hastalıklara karşı kendini korumasını önler. Akyuvarlara saldırmasının ardından hücre sayısında azalma meydana gelir. Zamanla hücre sayıları düşüş göstermiş olur. Böylelikle insanın virüslere, bakterilere, hastalıklara karşı kendini savunmasız görür. İnsan vücudunda meydana gelebilecek en ufak bir mikrop ya da bakteride kişinin çok ciddi hastalıklara yakalanmasına sebep olur. Hatta bu durum ölümcül hastalıklara kadar devam edebilir.

Kişi cinsel ilişkiye girdikten sonra vücudunda yaklaşık iki ay sonrasında grip benzeri belirtiler kendini göstermeye başlar. Ortaya çıkan yan etkiler genellikle kas ağrısı, yüksek ateş ve lenf bezlerinde oluşan büyümedir. Hiv kendini AIDS evresine taşımadan önce erkenden önlem alınması gerekir. Erken teşhis konulabilmesi için hiv testi yapılması gerekir.

Hiv Testi Fiyatları

Hiv belirtileri ortaya çıktıktan sonra kişinin test yapması, sağlığı için oldukça önemli bir unsurdur. Bunun için kişi test yaptıracağı zaman, kendisinden kan numunesi alınır. Fakat kişinin vücuduna girmiş olan virüs; kendini yaklaşık olarak 3 ay sonra gösterebilir. Bu zaman dilimi içerisinde üretilmiş olan antikor sayısı kendini testlerde pozitif sonuç olarak gösterecektir. Yeterli antikor sayısına ulaşıldığında test yapılabilecektir. Bu yüzden farklı testler yapılacağından dolayı hiv testi fiyatlarında farklılık gösterme durumları vardır. Fiyat bilgilendirmesi hakkında net bir rakam söylemek mümkün değildir.

Cybh Testi Nedir?

Cybh olarak adlandırılan test cinsel yolla bulaşmış olan hastalıklar için cybh testi anlamına gelir. Bu test sayesinde cinsel yolla bulaşmış olan hastalıkları fark edebilmek mümkündür. Önlem alabilmek için test yaptırmak oldukça önemlidir. Kişinin bağışıklık sisteminde meydana gelen hasarın ciddi boyutlara taşınması; kişide kronik hastalıklar, kanser ve ölümcül hastalıklara sebep verme durumu vardır. Test yapmak hem kolay hem de hızlı sonuç verir. Yapılacak olan test için kan örneği, idrar örneği ya da bir doku örneği alınması sonucunda cybh testi yapmak mümkündür.

Cybh Testi Neden Yapılır?

Cinsel ilişkiye girdikten sonra oluşabilecek belirtiler sonucunda kişiye test yapılır. Bulaşmış olan herhangi bir hastalık varsa ortaya çıkar. Bağışıklık sisteminde meydana gelen zayıflıktan sonra doktorun isteği üzerine cybh testi yapılmış olur. Sonuçlar hemen çıkmaz fakat zamanla test sonuçlarını öğrenebilmek mümkündür. Burada 30 dakika da sonuç verebilen testler yapılabiliyor. Yapılmış olan bu testlerin laboratuvar alanında doğruluğu sağlanması gerekir. Sonuçları öğrenebilmek için sizlere bilgi verilecektir. Kişide oluşmuş olan hiv, eğer enfeksiyon ileriki ki zamanlarındaysa bu duruma AIDS adı verilir. Fakat herkeste AIDS oluşma durumu yoktur. Bu durum bazı kişilerde görülebilir. Sebebi ise bağışıklık sisteminde meydana gelen hasarın çok ciddi boyutlara taşınmış olmasından dolayıdır.

Check Up Paket Fiyatları

Check up testleri genel olarak kişide meydana gelmiş olan hastalık veya belirti sonucunda yapılır ve check up fiyatları bu şekilde belirlenmiş olur. Check up paketlerinde yer alan muayene ve testler mevcuttur. Yaşa bağlı olarak yapılmış olan bu testler; 25 yaş altı ve üstü olanlara farklı şekillerde yapılmaktadır. Bu yüzden check up fiyatları farklılık gösteriyor.

Yaşa bakılmaksızın birden fazla muayeneden geçilir. Daha sonra yaş sınırına bağlı olarak testler yapılmaya başlanır. Yapılan bu testler bir diyetisyen danışmanlığında yapılmasında fayda vardır. Gerekli olmayan durumlarda test yapılmaz ve check up fiyatları bu şekilde belirlenmiş olur.