Yeni yapılmış pimapenlerin üzerinde koruyucu bantlar bulunmaktadır. Bu bant çeşitli dış etkenlerden korumak için üzerine boya, sıva, alçı, toz gibi faktörlerden korunması için bırakılır. Bant üzerinde genelde montajdan sonra sökülmesi için bir yazı vardır fakat genellikle koruyucu bantlar unutulmaktadır. Kışı yoğun yaşayan şehirlerden birisi olan Ankara pimapen bantları soğuk havanın da etkisiyle daha fazla yapışarak çıkarılması zor hale gelmektedir. Aynı sorun diğer semtlerde de geçerlidir Mamak, Bahçelievler, Çankaya pimapen bantlarının nasıl temizlendiğini öğrenmek mümkün.

Pimapen Bantlarının Özelliği

Pimapen bantları malzemenin demontaj sırasında hasarını engellemek için üretici tarafından benimsenen bir koruma yöntemidir. Bildiğiniz gibi, montaj sırasında yapılan hizmetin zarar görmesini engellemek, çeşitli temasları engellemek maksadıyla büyük role sahip bantlar oldukça masum görünmesine rağmen, unutulduğunda kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Pimapendeki Yapışkanlardan Nasıl Kurtuluruz?

Yeni bir eve taşınmışsınızdır ve yerleşmeye başlayıp, temizliği yaparken pimapen bantlarının yerinde olduğunu farkettiyseniz işinizin biraz yorucu olduğunu söylemek mümkün. Fakat bildiğimiz yöntemleri deneyerek kurtulabilirsiniz. Yaklaşık 600 derece sıcaklık yayabilen ısı tabancası yapışmış bantlara yakın temas etmemek şartıyla bir müddet tutunuz. Uzun süre ve yakından tuttuğunuzda pimapenin boyasını bozabilirsiniz. Bir aparat ile ayırma işlemini yapın. Eğer ısı tabancasına sahip değilseniz, evinizde bulunması mümkün olan saç kurutma makinesiyle aynı işlemi yapabilirsiniz.

Başka bir yöntem ise, evde bulunan bulaşık süngeri ve sıcak su ile kuru bandı ovalayarak yumuşatmaya çalışın. Bu yöntem uzun vakit isteyen ama olumlu sonuçlar almanızı sağlayan yöntemdir.

Bazı bant sökücü jeller yapışkanları temizlemenize yardımcı olabilir. Jeli fırça ile bantların üzerine katman oluşturacak şekilde sürün. 20 dakika bekledikten sonra bantın bozulduğunu görebilirsiniz. Bir spatula yardımı ile kuruyan pimapen bantlarını hafifçe kaldırın ardından cam beziyle silin.

Dışardan Destek

Eğer önerileri deneyip başarılı olamadıysanız, ya da işi bilene yaptırayım diyorsanız temizlik şirketleriyle iletişime geçerek yardım alabilirsiniz. Mevcut durumda her sektörde işini eksiksiz yerine getiren işletmeler mevcut. Güzel bir araştırmayla pimapenlerinize zarar gelmeden temizliğini yaptırabileceğiniz kurum, kuruluşları detaylı bir şekilde aramanızı öneririz.