Her canlı gibi insanlarda da vücudun çeşitli dış etkenlerden korunması için tüy yapısı mevcuttur. Ancak modern çağın getirisi, sosyal, iş ve gündelik hayatın bir algısı olarak bu tüylerin vücutta bulunması insanı rahatsız eder. Bacak, kol ve yüz kıllanmaları estetik ve görsel olarak kişiyi rahatsız ederken, koltuk altı ve bikini bölgesi kıllanmaları kişiye sıkıntı vermekte, hijyenik olarak temiz olmamakta ve hoş olmayan kokuya sebep olmaktadır. Buz Lazer İstanbul Quartz Klinik’te alanında profesyonel estetik uzmanlar tarafından kişiye özel uygulanarak yapılır. Vücudunuzdaki tüylerden kalıcı olarak kurtulmanızı sağlayan Lazer Epilasyon Nişantaşı detayları yazımızda.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon vücut kıllarının tamamen yok edilmesine yönelik uygulanan bir metoddur. Son yıllardaki teknolojide inanılmaz ilerlemelerle beraber lazer epilasyonun yapılması neredeyse ihtiyaç haline gelmiştir.

Lazer epilasyon kıl köklerini hedefleyerek bir daha çıkmasını engelleyecek düzeyde ışın demetlerinin deri altındaki kıl köklerine gönderilmesidir. Eskil tip lazer epilasyonların çalışma prensiplerinde beyaz ya da açık ten rengi üzerinde koyu renk kılların algılanmasını sağlayan Alexandrite dalga boyu kullanılıyordu.

Teknolojideki gelişmelerle beraber epilasyon cihazlarında da her renk cilt tipine uygun olarak tasarlanan cihazlar mevcuttur. Bunlardan Quartz Klinikte kullanılan Soprano  Ice Lazer  Platinum ve Titanium Lazer epilasyon sistemleri Diode dalga boyu enerjisini kullanarak koyu renk ya da bronz tene sahip kişilerde de kıl köklerine etki ederek körleştirme ve nihayetinde yok etme amacındadır. Koyu ve bronz cilt tipine sahip, tüyleri çok ince olan kişilerde bile güvenle uygulanan bu cihazlar sayesinde tüylerden bir ömür boyu kurtulmak mümkün olmaktadır.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanıyor?

Lazer epilasyon kadınlarda ve erkeklerde güzellik amacıyla yapıldığı için estetik bakımdan göz önünde olan noktalar önceliklidir. Kadınlarda yüz bölgesi başta olmak üzere, bacaklar, kollar, kol altı ve bikini bölgesi, erkeklerde ise yüzde sakal çizgisi, boyun, sırt ve göğüs göbek bölgesi kıllanmaları kalıcı olarak yok edilmektedir.

Lazer Epilasyonun Artıları

Lazer epilasyon diğer işlemler gibi sizi yormaz ve sizin acı çekmenize müsaade etmez.  Diğer epilasyon yöntemlerinde kıllarınız belirli bir döngüde sürekli olarak çıkarken, düzenli uygulanan lazer epilasyon tedavisinden sonra kılların %90’ı çıkmamak üzere yok olmaktadır. Diğer epilasyon yöntemleri kısa süreli kıllardan kurtulmaya sebep olurken aynı zamanda kıl köklerinin sürekli olarak güçlenmesine sebep olmaktadır. Kıl kökleri güçlendiği zaman aynı kökten iki hatta üç kıl birden çıkarak aşırı kıllanmaya neden olabilir. Bu kıllar ise lazer haricinde yapılan hiçbir uygulamayla ne yazik ki sona ermez.

Soprano  Ice Lazer  Platinum ve Titanium Lazer cihazları, kıl köklerini üçlü ve etkili dalga boyu sayesinde yok eder. Uzun diode ışığı köklere kadar inerek hasar bırakır ve kıl köklerini güçsüzleştirerek kalıcı biçimde yok edilmesini hedefler.  Safir soğutma başlığı ise lazer epilasyondan en az acı ile tüylerinizden kurtulmanızı sağlar.

Vücut Kıllarından Tamamen Kurtulmak İçin Lazer Epilasyon Kaç Seans Alınmalı

Vücut kıllarından tamamen kurtulmak için, lazer epilasyon yaptıran kişinin kıllarının yoğunluğu ve uygulama bölgesinin genişliği önemli bir etkendir. Kılların bir büyüme ve çıkış döngüsü bulunmaktadır. Vücudundaki kılların yoğunluğu ve büyüme döngüsü düşünüldüğünde alınması gereken normal seans sayısından iki ya da üç seans fazla alınarak kıllardan kalıcı olarak kurtulunabilinir. Seanslar ortalama olarak 6 ile 8 seans arasında bitmektedir. Uygulamanın süresi ise yapılacak alanın büyüklüğüne göre değişmektedir. Yüz bölgesine yapılan lazer epilasyon 2 ya da 3 dakika sürebiliyorken, tüm bacak bölgesi 30 ile 40 dakika arasında tamamlanmaktadır. Lazer Epilasyon ağrı ve acıya sebep olmayan, kıllardan en etkili şekilde kurtulunabilen epilasyon şeklidir.

Lazer Epilasyon Fiyat Bilgisi

Sağlık bakanlığı onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Alanında profesyonel estetisyenler tarafından Quartz Klinik ‘te uygulanan Lazer Epilasyon Nişantaşı bölgesinde hizmet vermektedir. Hemen Quartz Klinik +90 212 241 46 24 nolu telefon numaramızı arayarak bizlere ulaşabilir, randevunuzu oluşturabilirsiniz.