Kürtaj işlemi tıbbi bir işlem olduğu için mutlaka uzman hekim tarafından yapılması gereken tıbbi bir işlemdir. için Ülkemizde yasal sınır 10 haftaya kadardır. Kürtaj işlemi için mutlaka anne veya ceninde oluşan herhangi bir sağlık problemi olmalı ve eş izni gerekmektedir. monosaglik.com kliniğimizde uzman doktor kadromuz ve deneyimli sağlık çalışanları ile sizlere hizmet vermeye devam etmektedir. için mutlaka doktorumuz ile görüşmeniz ve muayene sonucunda bir fiyat almanız daha sağlıklı olacaktır.

Kürtaj Nasıl Yapılır?

Kürtaj genel anestezi ben sınırlı uyuşturma altında endometriuma yerleşen zigotun vakum ile alınarak hamileliği sonlandırma işlemidir. Eski bir teknik olan kazıma tekniği uterus ve tüplerde yapışıklığa neden olduğu için tercih edilmemektedir. Kürtaj işlemi mutlaka ameliyathane koşullarında steril aletler ile yapılması gereken bir işlemdir. Aksi durumda bir çok handikap gelişecek ve kişinin hayatında tehdit oluşturacaktır. Ülkemizde ilaç ile sadece sağlık bakanlığının izin verdiği hastanelerde uzman doktor gözetiminde yapılmaktadır.

Kürtaj Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kürtaj sonrası az miktarda kanama olması normal kabul edilir. Kanama miktarı fazla olursa mutlaka hekiminiz ile görüşmelisiniz. İşlem sonrası 1 hafta cinsel ilişkiye girmemelisiniz. 1 hafta kadar deniz ve havuzdan uzak durun. Hekiminizin verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmalısınız. Tekrar gebelik oluşmaması için mutlaka Doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız. Kürtaj cerrahi bir işlem olduğu için mutlaka uzman hekim tarafından tedavi ve işlem planlanmalıdır. için görüşme talep ederek bilgi alabilirsiniz.