Yazın en rahat kıyafetleri olan tişörtlerin eğlenceli hale getirilmesi mümkün. Yapılacak küçük bir dokunuşla renginden sıkıldığınız tişörtünüzü yenileyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey bir kumaş boyası satın almak.

Kumaş boyası evde rahatlıkla yapılabilecek bir çalışmadır. Uygun bir zeminin oluşturulması durumunda rahatlıkla istediğiniz rengi uygulayabiliriniz. Kumaş boyası kimyasal içeren bir boya turudur. Gıda boyası ve duvar boyasından daha farklı bir yapıya sahiptir. Uygulama sırasında ve uygulama sonrasında yapmanız gerekenleri bildiğinizde eğlenceli sonuçlar ortaya çıkarabilirsiniz.

https://www.everydye.com/kumas-boyasi

Tişört Boyama

Tişörtünüzün renginden sıkıldığınızda ya da renkleri solduğunda ilk olarak bir kumaş boyası almanız gerekiyor. Boyanın rengini seçerken kumaştan daha koyu ya da aynı olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Tişörtün renginden daha açık bir renge boyamak tişört üzerinde dalgalanma oluşturacağından istenilen sonucu ortaya çıkarmayacaktır.

Boyanızı satın aldıktan sonra boya için karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Bu seçeneklerden birincisi çamaşır makinesinde yıkama diğer ise bir kova içerisinde yıkama. Eğer siz çamaşır makinesini değil de kovada yıkamayı tercih ederseniz bu durumda yapmanız gereken geniş bir kova bulmanız. Kova içerisine koyacağınız sıcak suyun içerisinde boyanızı aktarın ve karıştırın. Karıştırma işlemini bir çubuk ile yapabilirsiniz. Karışımın içerisine isterseniz tuz ya da kumaş boyası sabitleyici ekleyebilirsiniz. Bunun nedeni ise boyanın kumaşa derinlemesine işlemesi ve boyama işlemi sonrasında tişörtünüzü yıkarken rengin tekrar solmasının önlenmesidir.

https://www.everydye.com/toz-kumas-boyasi

Tişörtünüzü kovanızın içerisine koyun ve iyice boyanın içerisine girmesini sağlayın. Elinizdeki çubukla bunu yapabilirsiniz. Suyun dışında kalan bir parça varsa boya buraya ulaşmayacağından dolayı boyasız kalabilir. Eğer siz tişörtünüzde farklı bir şekil ve desen olsun istiyorsanız bunun için farklı bir teknikte deneyebilirsiniz. Bu tamamen sizin hayal gücünüze bağlıdır.

Kova içerisinde tişörtünüzü 30 dakika kadar beklettikten sonra artık boya iyice tişörte işlemiş demektir ve çıkarabilirsiniz. Çıkardıktan sonra durulama aşaması gelir. Bunun için temiz bir kovanın içerisindeki suya tişörtünüzü koyun ve durulanmasını sağlayın. Bastırma ya da ovalama yapmanıza gerek yoktur. Durulama sonrasında tişörtünüzü asabilirsiniz. Boya havayla temas ettiğinde kurumaya başlayacaktır. Kuruduktan sonra ise boyanın tekrar çıkması mümkün değildir.

Kumaş boyası çeşitlerimiz için bize https://www.everydye.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.