Uzun yıllar boyunca yaptığınız birikimleri artık bir somut bir sonuca ulaştırmak istiyorsanız. Ev almak sizin yatırım alternatiflerinizden biri olabilir. Yeterli ölçüde paranız var tabii ki çok şanslısınız ve pek çok kampanyada ve fiyat indirimlerinde yararlanarak istediğiniz eve sahip olabilirsiniz. Yeteli paranız yok ve banka kredisi kullanmak istemiyorsanız kredisiz ev almak seçeneklerine bakmanız ve taksitle ev alma yöntemini değerlendirmek durumundasınız. Yeni bir ev almak sizin için kiradan kurtulmak anlamında gelse de bu durum aile bütçenizi daha iyi tanzim etme gerçeğinizi değiştirmiyor.

Peşinatsız Ev

Taksitle ev alma seçeneği banka faizlerinde son yıllarda artışa paralel olarak yeni bir satış stratejisi olarak yaygınlaşmaya başladı. Eğer inşaat şirketine gerekli güveni telkin edebilir ve bunu size kefil olacak kişiler ile destekleyebilecekseniz taksit ev alma sizi yıllarda ev kredisi faizi ödemekten kurtaracaktır. Neredeyse eve verdiğiniz kira kadar bir miktarı aynı zamanda faize verecek olmanız can sıkıcı durum olsa da taksitli ev alma seçeneği belirli ölçüde sizin bütçenizi rahatlatacaktır. Ancak unutulmaması gereken şey peşin bir evin fiyatının taksitli alacağınız evin fiyat ile asla aynı olmayacağı gerçeğidir. Taksitli seçenekler inşaat firmaları kredi faizleri kadar olmasa da evin fiyatı üzerine belirli ölçüde vade farkı koyarak evin gerçek fiyatını bu şekilde yansıtmaktadır. Peşin ödeme istediğiniz de ise size indirim yaptığını söyleyerek evin fiyatını gerçek fiyatına çekmektedir.

Faizsiz Ev

Faizsiz ev fikri aslında mütedeyyin kesimler tarafında oldukça desteklenen bir fikirdir. Nitekim bankalara ödenecek faiz fikrinden pek hoşlanmayan kesimlerin sıklıkla taksitle ev alma seçeneklerini araştırdıkları bilinmektedir. Alacağınız yeni evi nasıl finanse edeceğiniz konusunu gelirlerinizi dikkate alarak ince ince hesaplamak zorundasınız. Günümüzde her geçen gün artan kredi batıkları gösteriyor ki toplumsal olarak ev alma konusunda yoğun bir talep söz konusu olsa da genellikle ev alan kişilerinin bir bölümü gelir gider dengeleriniz doğru hesaplamamakta ve belirli bir süre sonra bankadan çektikleri kredileri ya da senet imzaladıkları ev taksitlerini ödeyemez duruma düşmektedirler. Bu durum ise toplumsal huzurumuzu ve boşanmalara sebebiyet veren önemli konular arasındadır.

https://www.katilimevim.com.tr/pesinatsiz-kredisiz-ev-alma-yontemleri/

https://www.katilimevim.com.tr/modeller/

https://www.katilimevim.com.tr