Bankalar farklı kanallar aracılığı ile kredi ürünlerine başvuru yapan bireylerde kredi notundan sonra, sicilini de önemsemektedir. Kredi sicilini belirleyen önemli unsurlardan bir tanesi de, Findeks kaynaklı kredi notudur. Kredi notu düşük olanlar genelde bankalardan kredi çekmek için, bir hayli çaba gösterir. Ama bazı bankalar vardır ki, kredi notu düşük olanlara bile kredi vermektedir. Krediniz düşükse ve hangi bankadan kredi almanız gerektiğini bilmiyorsanız, yazımızı detaylı olarak okuyabilirsiniz.

KKB Findeks Kredi Puanı Düşüklere Kredi

Günümüzde bir çok kişi ödemelerini, krediler aracılığı ile yapmaktadır. Evini arabasını krediyle alıyor, dükkan açacak olan kredi çekiyor ve hatta düğün yapacaklar bile masraflarını bu yol ile ödüyor. Hayatımız neredeyse, kredilerden ibaret olmaya başladı ve bu şekilde akıp gidiyor. Hal böyle olunca birçok kişinin adı bankalarda kötü alınıyor çünkü çoğu krediyi ödeyemiyor. Kredi notu düşük olana ise bankalar kredi vermeye yanaşmıyor.

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu; müşterinin Kredi Kayıt Bürosu tarafından bankalara iletilen ve sizlerin ödemelerine göre düzenlenen puan sistemidir. Kredi notu bireyin ödemelerine göre veya bankaya gösterdiği tutuma göre farklılık göstermektedir. Diğer bir ifade ile bankalar ile aranızı iyi tutar ve ödemelerinizi aksatmazsanız, kredi notunuz yüksek seviyelerde kalacaktır. Ama ödeme yapmaz ve bankalara uğramazsanız, kredi notunuz dipleri görecektir.

Kredi not aralıkları ise:

  • 0-699 puan arası en riskli grup olarak tanımlanır ve kredi alma olasılığı en düşüktür. Bu gruba bankalar kolaylıkla kredi vermez.
  • 699-1099 puan aralığı ise orta riskli grup olarak adlandırılır. En riskli gruba göre kredi alma olanağı biraz daha yüksektir. Kredi başvurusu yaptığınız zaman banka sizi riskli olarak görür ancak ipotek veya kefil gösterildiği zaman, kredi verilebilir.
  • 1099-1499 puan aralığı az riskli gruptur. Kredi alması mümkündür ama bankalar kolay kredi vermez.
  • 1499-1699 puan aralığı iyi olarak kabul edilir. Sürekli kredi çekmeyen ama düzenli olarak ödemelerini yapan gruptur.
  • 1699-1900 puan aralığı çok iyi olarak görülen gruptur. Bu grup sürekli kredi çeker ve ödemelerini hiçbir zaman aksatmaya uğratmaz. Bu yüzden bankalar bu tip müşterileri sever ve doğal olarak bu grup bankadan kolayca kredi çekebilir.

Kredi Notu Düşük Olanlar Neye Dikkat Etmeli?

Acil krediye ihtiyacım var ama kredi alamıyorum gibi bir cümle kuruyorsanız, aşağıdaki önerileri mutlaka dikkatte alınız.

  • Öncelikle bankalara sürekli kredi başvurusu yapıp, olumsuz cevap almayın. Siz olumsuz yanıt aldıkça, kredi notu inecektir. Asıl çabanızı kredi notunuzu harcatmaktan yanan kullanın.
  • Notunuzu yükseltmek için vadesiz hesabınıza biraz para koyun. Bu para hesabınızda bir süre kalsın.
  • Kredi kartınızın tüm dönem borçlarını kapatın.
  • Kredi kartınızı sürekli kullanın ve ödemeler gecikmesin

Bu tavsiyelere uyarsanız, kredi notunuz biraz da olsa yükselecektir.

Kredi Notu Düşük Olanlar Nasıl Kredi Alabilir?

Size ait taşınmaz malınız var ise eğer, onun üzerine kredi çekme durumunuz olabilir. Maaş bordronuz, aylık sabit kira geliriniz ve belgelenebilir bir geliriniz var ise, ipotek göstererek de kredi alma durumunuz olabilir. Bu şartları yerine getirmenizin devamında, aşağıda ismini verdiğimiz bankalar ile görüşme yaparak, İpotek veya teminat göstererek kredi alabilirsiniz. Unutmayın sicili bozuk kişiler kredi çekmek için bir malı ipotek olarak gösterirse, teminat verirse veya kefil ile giderse, daha kısa sürede ve rahat kredi alabilir.

Vakıfbank, TEB, Ziraat Bankası, Aktifbank, Yapı Kredi ve Garanti Bankası gibi bankalara, göstereceğiniz ipotek karşılığında ihtiyaç kredilerini alabilirsiniz.

KAYNAK: https://www.fuatcakmak.com.tr/