Nakit paranın çok fazla tercih edilmediği ve günümüzde insanların daha kolay ödeme yapmak adına çok sık başvurdukları kredi kartları zaman zaman sıkıntılar yaratabiliyor. Kredi kartı kullanımında dikkatli hareket ettiğiniz sürece herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız ancak dozunu kaçırdığınız anda boğulmaya hazır olabilirsiniz! Kredi kartı seçimlerinde anlaşmalı alış veriş merkezleri dikkatimizi çekiyor ve özellikle insanlara cazip gelen ve onların ilgisini çeken de bu büyük merkezler oluyor. Kredi kartı seçimlerinizde dikkatli davranmanız çok önemli ve sizleri kandırmaya yönelik kampanyalardan uzak durmanız da sizin için çok daha iyi olacaktır. Peki kredi kartı alırken nelere dikkat etmeliyiz, ya da ne gibi hususları göz önünde bulundurmalıyız? Kredi kartı sorunları ile birçok müşterinin ve kullanıcın başı dertte ancak kredi kartı mağdurları bilinçsiz kullanım nedeniyle bu duruma düştüklerini çok iyi biliyorlar bu yüzden nelere dikkat etmeliyiz başlığına biraz daha yoğunlaşmanızı tavsiye ediyorum…

Kredi Kartı Alırken Dikkatli Olun!

Kredi kartı almadan önce bankalar sizlere birçok formalite sunuyor ve kişisel bilgilerin yanı sıra farklı uygulamalar ile bu süreci biraz daha uzun tutuyor, bu süreç yüzünden kredi kartı almak bir dönem oldukça zahmetliydi ancak bir süre sonra bankalar kart verme işlemini çok daha kolay hale getirerek daha fazla insana ulaşmayı başardı diyebiliriz. Kredi kartı alırken bankaların verdikleri yüksek limitler insanları cezp ediyor ve özellikle bu konu bankaların en büyük silahı olarak karşımıza çıkıyor. Kart almadan önce dikkatli olmalısınız ve aşağıda yer alan maddeler bu konuda sizlere yardımcı olacaktır:

  • Bütçenize göre daha doğrusu gelirinize göre düşük bir limit belirlemeniz gerekiyor ve bu sayede asgari borcu ödemek zorunda kalsanız bile bu bütçenizi çok fazla etkilemeyecekti.
  • Bankaları iyice araştırmalısınız ve yüksek faiz oranları ile karşınıza çıkan bankalardan uzak durmalısınız.
  • Kredi kartı limitleri konusunda hangi bankanın sizlere ne sunduğuna iyice göz atın ve ilk maddede belirttiğimiz gibi bütçenize göre bir rakam seçin.
  • Asgari borç faiz oranlarını iyi araştırın.
  • Bonus ve ek puan gibi özellikleri barındıran kartları biraz daha ön plana alın.

Kredi kartı satın almadan önce en fazla dikkat etmeniz gereken hususlar arasında bütçeniz yer alıyor ve eğer bütçenize güveniyorsanız zaten kredi kartına ihtiyacınız olmayacaktır bu yüzden düşük gelirli ailelerin kredi kartlarından uzak durması da önemli bir husustur.

Kredi Kartı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

Kredi kartı kullanımın en yaygın olduğu ülkelerden bir tanesi olarak ilk sıralarda yerimizi almış durumdayız ve eğer borç listelerine göz atarsanız kredi kartı mağdurlarının ne kadar fazla olduğunu sizler de göreceksiniz. Nakit olarak satın alamayacağımız ürünleri kredi kartı ile taksitlendirerek kolay bir şekilde aldığımızı düşünüyoruz ancak yanılıyoruz! 12 taksit ya da 24 taksit ürün eskiyene karda devam ediyor ancak borçları hala bitmiyor bu yüzden kredi kartı kullanırken ne kadar yüksek fiyatlı ürün de satın alsanız çok fazla taksit yaptırmamaya özen gösterin çünkü bu taksitler diğer aylar ile birleşerek daha fazla borç meydana getiriyor. Taksit birçok insan için avantajlı gibi duruyor ancak bir süre sonra sıkıntılar baş göstermeye başlıyor. Nakit olarak alınması neredeyse imkansız olan ürünlerden uzak durmalısınız ve mümkün olduğunca 2 ya da 3 taksit gibi kısa vadelerde alış verişlerinizi yapmalısınız yoksa büyük borçlar sizlerin de başını ağrıtacak ve sizleri de sıkıntıya sokacaktır.

Detaylı bilgi için; Kredi Kartı Taksitlendirme