Kozmetik standları seçerken en önemli nokta kullanışı olmalıdır. Farklı boyutlara sahip olan ürünlerin en iyi şekilde sergileneceği standları seçmek zor olabilir. Ancak özellikle estetiğe ve görselliğe önem veren bu ürünlerin sergilenmesi aşamasında dikkatli bir stand seçimi oldukça önemlidir. Boya gerektirmeyen ahşap standlar ya da cam standlar kozmetik ürünlerini göstermek için tercih edilebilir. Seçeceğiniz standlar firmanın ve kurumun kimliğini besleyecektir. Bu nedenle de özenli bir çalışmanın sonucu olan standlar kullanmanın olumlu sonuçları olacaktır. Kozmetik ürünlerinin standlarında fazla ürün olması nedeniyle bir karmaşa yaratılmaya çok müsaittir. Bu alanda bir stand seçecekseniz özellikle tüm bunların hesaplamasını yapmanız gerekmektedir.

Oje Standları

Oje standı, bulunduğu alanda öne çıkan ya da en fazla ilgiyi üzerine çeken standlar arasında yer almaktadır. Küçük bir ürün olan ojeyi ön plana çıkaran, düzenli bir tasarıma sahip ve sade standlar tercih etmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda bir stand üzerinde yüzlerce farklı ürünün tek bir karede müşteriye ulaşmasına da dikkat edilmelidir. Bu nedenle de deneyimli bir elden çıkmış olan standlar önem kazanmaktadır. Renk skalasının fazla olduğu bu ürünlerde renklerin önüne geçecek standlar da iyi bir tercih olmayacaktır. Standların günümüzde müşteriye en iyi ulaşan araçlar olduğu artık kabul edilmektedir. Özenli bir stand tasarımı da bu sebep ile öncelikli bir hal almaktadır.

Parfüm Standları

Standlar için açık olan modeller ve müşterinin görüşünü engellemeyen modeller seçmek her zaman olumlu dönüşler sağlamaktadır. Kapalı ve ürünü direkt olarak ulaştırmayan standlar da istenilen etki yaratılmamaktadır. Ürününüzün çeşidine bağlı olarak kapalı bir stand tercih etmeniz gerektiğinde ise çözümü vitrin halinde olan cam standları tercih etmekte bulabilirsiniz. Diğer tarafta açık standlar ile ürüne ait tüm görselliği kullanabilirsiniz. Genele hitap etmek adına açık stand tercihleri oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Parfüm standı da görselliğin önemli olması nedeniyle çoğu zaman açık standlar tercih edilmekte olsa da kırılma riskine karşı vitrin tarzında standlar da parfümlerin sergilendiği yerler olabilmektedir.

Ruj Standları

Ruj standı da diğer kozmetik ürünlerinde olduğu gibi yüzlerce ürünün bir arada müşteriye ulaştığı standlardır. Renk skalası, ürün farklılığı için rujların yer aldığı standlar özenle tasarlanmalıdır. Bir marka ya da kurum kimliğini yansıtan logolar da standlar üzerinde yer almaktadır. Kaliteli ve özenli bir stand markanın temsilcisi olarak öne çıkmaktadır. Müşteri için açık standlar daha etkili olmaktadır. Kapalı standlar sadece bir kitleye hitap ederken açık stand tasarımlarında da daha çok hitap edebilme şansı elde edilmektedir. Bu nedenle de organizasyon ya da fuar alanlarınla açık standların kullanımı daha fazla olmaktadır. Ruj gibi çeşit içeren ürünler için de en uygun stand modeli açık standlar olacaktır.