Haber365 kapsamında sunulan haberler aracılığı ile oldukça kısa bir süre içerisinde Corona salgını ile alakalı tüm bilgileri derleyebilirsiniz. Hem salgının kaynakları hem de global anlamda yayılım eğrisi ile alakalı veri sahibi olmak sizin için kolay bir hal alacak. Çin’de başlayan bu salgının turizmin de etkisi ve global dünyanın zaafları sebebi ile yayılım alanı genişlemiştir. Haber365  Özellikle Çin’de bulunan bir bayram dönemine denk geldiği için hava yolu ile gidiş geliş yapan kişilerin bulaşma hızını daha da artırdığı görülmüştür. Bunun sonrasında ülkeler turist kabul etmemeye ve uçuşları durdurmaya karar vermiştir. İlk ortaya çıktığı zamanki kadar etkin olmayan bu virüsün ikinci bir dalgasının olup olmayacağı da merakla bekleniyor!

Ülkemizde Son Durum Nedir?

Son Eğitim Haberleri olarak yayına giren haberlere bakıldığı zaman ülkemizde bu alanda salgının büyük ölçüde kontrol altına alındığını görebilirsiniz. Özellikle yoğun bakımdaki hasta sayımızda ve entübe hasta sayısında büyük bir düşüş gözlemlenmektedir. Çin’in entübe hastalara uygulamış olduğu tedavi adımlarının hastalığın başlangıç safhasında olan kişilere uygulandığı zaman etki oranının direkt olarak artış gösterdiğinin de altı çizilmelidir. Bu noktada hastane ve yoğun bakım sayısının da yeterli olması genel olarak ülkemizin bu salgından minimum hasar ile kurtulmasını sağlayacak olan detaylardandır. Ülkede yapılan adımların yanı sıra global manada verilen yardımların da oldukça önemli olduğu ayrıca dile getirilmelidir.

Alınan Önlemler Ne Zaman Gevşetilecek?

https://www.haber365.com.tr/ kapsamında sunulan haberler ile alakalı yorumlara bakıldığı zaman özellikle önlemlerin ne zaman gevşetileceği ile alakalı da sıklıkla sorular dile getiriliyor. Kişilerin bu önlemlerden sıkıldığı ve artık günlük rutinlere yeniden dönmek istediklerinin de altı çizilmelidir. Bilsem bahar aylarının da etkisi ile beraber evde kalmanın daha zor bir hal aldığını belirten yorumlar da yer alıyor. Yakın bir zamanda alışveriş merkezlerinin yeniden açılacağı da gündeme gelmiştir. Bu konu ile alakalı tüm gelişmeleri direkt olarak Haber365 aracılığı ile takip etme imkanını yakalayabilirsiniz. Haberleri takip etmek sizin için artık daha kolay ve güvenli olacak!