Köpek maması seçerken dikkat edilmesi gerekenler sadık dostlarının sağlığını düşünen hayvanseverler için en önemli konulardan biridir. Bu yazımızdaki önerileri ve tavsiyeleri dikkate alarak sevimli dostunuz için en doğru köpek maması seçimini gerçekleştirebilirsiniz.

Kuru Köpek Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Kuru köpek maması sadık dostunuz için en sağlıklı beslenme seçenekleri arasında yer alır. Kaliteli bir köpek maması seçmek hem evcil arkadaşınızın metabolizması hem de diş ve ağız sağlığı açısından son derece önemlidir.

Köpek maması sevimli dostunuzun sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilmesi açısından en çok dikkat etmeniz gereken konular arasında yer almaktadır.  Küçük dostunuz için en doğru mamayı alabilmeniz için göz önünde bulundurmanız gereken ilk nokta yaşı ve cinsidir. Alacağınız mamanın köpeğinizin yaşına ve cinsine uygun olduğundan emin olmanız gerekir. 

Sağlıklı köpekler beslenmelerinde proteine ihtiyaç duyarlar. Alacağınız mamanın protein yönünden zengin olması köpeğinizin sağlığına olumlu katkıda bulunacaktır. Proteinin yanı sıra vitamin ve mineral açısından zengin olan mamalar diğerlerine oranla bir adım öne çıkmaktadır.

Mısır şurubu ve glüteni köpekler için zararlı besinlerdir. Seçeceğiniz mamada bu maddelerin ve kamış pekmezinin olmadığından emin olmanız sağlıklı bir seçim için önemlidir.

Köpeklerin soya ürünleri ile beslenmesi tavsiye edilmemektedir. Dolayısıyla bu konuda hassas davranmanız önem teşkil etmektedir. Ürün de GDO bulunmaması dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta olarak öne çıkmaktadır.

Açık Köpek Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Açık köpek maması köpek besleyen hayvanseverlerin son derece dikkatli olması gereken bir konudur. Açık mama alırken nereden aldığınız güvenlik açısından büyük önem arz etmektedir. Açıkta satılan ve ne kadar hijyenik olduğunu su götüren mamalar sadık dostunuzun sağlığını tehlikeye atabilir. Ayrıca açık bir şekilde satılan besinin merdiven altı üretim olmadığından da emin olmak çok önemlidir.

Bu sebeplerden dolayı açık köpek maması alırken mutlaka kalitesini kanıtlamış güvenilir firmaları tercih etmeniz önemlidir. Alacağınız firma hakkında aklınızda hiçbir soru işareti yoksa açık köpek maması bütçenizi rahatlatmanız açısından uygun bir seçenek olabilir.

Konserve ve Ödül Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Konserve köpek maması protein açısından zengin bir ürün seçildiğinde kuru mamanın yanında iyi bir alternatif olarak kabul edilmektedir. Mama yapımında kullanılan etin ve diğer malzemelerin güvenilir olduğundan emin olmak önemlidir. Bu da ancak kaliteli ve bilindik bir marka tercih edildiğinde mümkün olur.

Konserve köpek maması ya da başka bir deyişle yaş mama seçerken yine köpeğinizin yaşı, sağlık durumu, kilosu, cinsi gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun yanı sıra konserve mamanın içeriği de dikkatlice incelenmeli ve köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığından emin olunmalıdır.

Köpek ödül maması sadık dostunuzun eğitimi, motivasyonu ve mutluluğu açısından önemli ürünlerdir. Bu ürünler sürekli olarak beslenmenin bir parçası olarak sayılmazlar. Yine köpek ödül maması seçimi yaparken düşük kalorili ve taze ürünler tercih etmek önemlidir.

Kilo, yaş, sağlık durumu gibi temel unsurlar konserve köpek maması ve ödül maması seçerken de yine göz önünde bulundurulması gereken faktörler arasında yer almaktadır.

Kuru köpek maması, konserve mama ya da ödül maması köpeğiniz için alacağınızın ürünlerin tazeliğinden ve orijinalliğinden emin olmalısınız. Zoo.com.tr en taze köpek mamalarını güvenilir bir şekilde hayvanseverlere ulaştırmaktadır. Sadık dostlarınız için alışverişlerinizi gönül rahatlığı ile Pet Shop Zoo.com.tr’den yapabilirsiniz.