Evinizi güvence altına almanızı sağlayacak konut sigortası evin boş halini içerir yani bu sigorta kapsamına eşyalar dahil değildir. Konut sigortası neleri kapsar diye araştırdığınızda konutun yangın başta olmak üzere hırsızlık, sel, su baskını, dolu, cam kırılması, deprem ve buna benzer durumlara karşı daha korunaklı hale gelmesini sağlar. Bu sigortanın yapımı zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır, bu yönüyle insanlar tarafından sıklıkla dask ile karıştırılır. Eğer ev için konut kredisi kullanıyorsanız bu durumda banka tarafından konut sigortası talep edilir.

Konutunuzu sigortalı yapmak için ev sahibi ya da kiracı olabilirsiniz. Özellikle ev sahipleri konutun yanı sıra eşyalarını da sigortalı yaparak yaşam alanlarını daha güvenceli hale getirir. Kiracılar için ise durum biraz daha farklı olup eşyalar için sigorta talep edilebilir. Bunlar için yapılacak olan özel sigorta fiyatları birbirinden farklılık gösterecektir.

Konut Sigortası Özellikleri ve Teklif Alma

Konut sigortası kendi içerisinde ana teminatlar ve ek teminatlar olmak üzere iki kısma ayrılır. Ana teminatlar kapsamında yangın teminatı tüm sigorta şirketleri için ortak olup geriye kalan teminatlar firmadan firmaya farklılık gösterebilir. Bunlar arasından hem kapsam hem de sigorta fiyatları yönünden en uygun olanı seçebilmeniz için e-sigortam hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Sigorta ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara yanı veren e-sigortam size en uygun fiyat seçeneklerini sunar.

E-sigortam üzerinden konut sigortası teklif alma talebinde bulunacağınızda ilk olarak gerekli bilgileri doldurmanız gerekir. Bunlar arasında sigortalı bilgileri, konut adres bilgileri, konut bilgileri, detay ve kayıt gibi bilgiler yer alır. Her birini eksiksiz şekilde tamamlayıp firmaya ilettiğinizde en hızlı şekilde ve en uygun seçenekler ile size en avantajlı fırsatlar sunulacaktır.