Geçirilen ağır hastalıklara ve yoğun bakım sonrası evde bakım için tasarlanan hasta yatağı, konforlu ve rahat ettiren yapısıyla, evlerde kullanım için üretiliyor. Sadece hasta için değil, aynı zamanda hastaya bakan bakıcıların da rahat etmesini sağlayan yatak sistemleri; bakımı kolaylaştırırken, hastaların da rahat olmasını sağlıyor.

Hasta İhtiyaçlarına Uygun Yataklar

Hasta yatağı kiralama söz konusu olduğu zaman, hastalığın türüne ve hastanın ihtiyaçlarına uygun şekilde seçim yapılması ön plana çıkıyor. Hasta yatakları; hastanın bir süre sonra, iyileşmesinde önemli bir avantaj olarak yer alıyor.

Yatak fonksiyonlarının doğru şekilde seçilmiş olması; yatak yaralarını önlemeye yararken, özellikle bel ve boyun ağrıları olan kişilerde, ağrıların hafiflemesine ve hastaların daha rahat etmesine olanak tanıyor.

Hasta Yataklarında Seçim Kriterleri

Yatağa bağımlı yaşayan ya da belli bir süre evde bakıma ihtiyacı olan kişiler kiralama ya da satın alma işlemleriyle hasta yataklarına sahip olabiliyor.

Ömür boyu yatağa bağımlı olanlar için satın alma daha uygun olurken, kısa süreli evde hasta bakımı için, hasta karyolası kiralama gerçekleştiriliyor. Hasta yatağı kiralarken bazı noktalara dikkat etmek ve hastanın rahat edeceği, konforda yatakların tercih edilmesi, önem kazanıyor.

  • Motorlu yataklar: Motor sayesinde, yatak hareket ettirilir ve hasta en rahat koşullarla buluşturulur.
  • Lazımlıklı yataklar: Herhangi bir şekilde yataktan kalkamayan ve tuvalet ihtiyacını gidermesi için tasarlanan yataklardır.
  • Fonksiyonlu yataklar: Tedavi süresi boyunca oturma, kalkma gibi pozisyonlara getirilebilen yataklardır.

Hasta yatağı kiralarken ya da satın alırken, bu özelliklerine dikkat edilerek; hastanın en rahat edeceği pozisyona uygun yatak ürünleri tercih edilerek, hastanın rahat ve konforlu olması sağlanır.

Hasta Yatağı Kiralama Fiyatları

Konusunda uzman ve profesyonel ekipler tarafından hazırlanan havalı yatak ve diğer hasta yatağı çeşitleri, farklı fiyat politikasına tabi oluyor. Her hastalığın kendine özgü tedavi süreci bulunur. Bu yüzden ister ömür boyu yatağa bağımlı olsun ister kısa süre yatak tedavisi uygulanıyor olsun, yatakların doğru şekilde seçilmesi önem kazanıyor.

Hasta yatakları fonksiyonlarına göre sınıflara ayrılır ve fiyatlandırma da buna göre yapılır. 2’li, 3’lü ve 4’lü motora sahip hasta yatakları yanında; manuel, uzaktan kumandalı ve elektrikli yataklar da bulunuyor. Bu yüzden hasta yatağı kiralarken, hastanın rahat edeceği özellikleri karşılayan yatakların seçilmesi gerekiyor.