Özellikle kurumsal şirketlerin ya da son zamanlarda küçük ya da orta ölçekli işletmelerin müşterileri ile doğrudan iletişim kurması adına mobil, masaüstü ya da web yazılımlarının çok önemli olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Bunun için de çalışmalarına bütün hızıyla devam eden yazılım şirketleri bireysel ve kurumsal isteklere göre hizmetler üretiyor.

Mobil uygulamalar da dahil olmak üzere günümüzde kodlamalar ve çeşitli Framework paketleri, işlerinizin tek bir merkezden, daha güvenilir, hızlı, ekonomik, sorunsuz ve profesyonel bir şekilde ilerlemesini sağlıyor. Ayrıca bu programları kullanacak olan kişilerin de nitelikli olmasının aranması, şirketinizin genel potansiyelinin yükselmesini sağlıyor. Çeşitli kodlamalar ile birlikte isteğe uygun olarak hazır ya da özel paketler olarak üretilen kodlar, ticari sitelerinizin ya da mobil uygulamalarınızın tamamen müşteri odaklı olarak hizmet vermesini ve bunun yanında şirket yönetimlerinizin daha sorunsuz bir şekilde devam etmesin sağlıyor.

Yazılım şirketleri tarafından üretilen bu programlar sayesinde şirket ya da siteniz daha kontrollü bir şekilde idare ediliyor. Ayrıca bu servisler, programlamaları da kendisi yaptığı için işinizi kolaylaştırıyor. Örneğin bir lojistik ya da araç filosu olan bir şirketseniz, özel yazılım paketleri ile birlikte bütün birimleriniz arasında koordinasyon sağlayabilir, iş geliştirme programlarını uygulayabilir, kendi iç dizaynda yeni analizler yapabilir ve günlük ya da haftalık raporlamalar ile geri bildirimler alabilirsiniz.

Yazılım Gereksinimleri

Yazılım üreticileri, istenilen durumları yerine getirmek için yüzde 100 oranında işlevselliği olan programlar üretmek zorundadır. Bunun için de iyi bir analiz evresi geçirmek gerekiyor. Özel yazılım geliştirme aşamasında en uzun ve zor olan süreç verileri bilimsel olarak değerlendirme dönemidir. Burada bir hata yapılması demek projenin kalan kısmını da etkiler. Dolayısıyla proje aşamasında sonra geçilen analiz evresinin mutlaka alanında uzman olan yazılım firmaları tarafından yapılması gerekiyor.

Yazılım gereksinimi denilen tabir genel olarak 2’ye ayrılır. Bu aşamada birinci ya da ikinci işlevsellik olarak tanımlama yapılır. İlk türde işlevsel gereksinimler ayrı değerlendirilir. Birinci noktada daha az gereksinim, ikinci noktada daha az gereksinim söz konusudur. Bunlara Functional ya da Non – Functional adı veriliyor.

Analizlerin Projelendirmedeki Önemi

İşlevselliği olan gereksinimlerde sistemin nasıl bir yapıda olacağını belirleyen ve buna göre bir yapı belirleyen noktalardan en önemlisi de ilk aşamadır. Burada üretilecek olan sistemin hangi alanda hizmet vereceği de dikkate alınır. İşlevsel gereksinimlerde doğrudan “işe yarayabilirlik” ilkesi esas alınır. Faydacılık bu aşamada önemlidir. Önceliklerin belirlenmesi, analiz aşamasında gereklidir. Bu yüzden yazılım firmaları tarafından yapılan analiz önemlidir. Örneğin sistem tasarım olarak mı yoksa işlevsellik olarak mı ön plana çıkmalıdır? Ya da kalite ile güvenlik unsurları hangi seviyede olmalıdır. Bu aşamada yazılımın sahip olması gereken pek çok nokta değerlendirilmelidir. Codex personeli de bu süreçte sizlere yardımcı oluyor.