Vücut tipinize göre seçmeniz gereken Abiye çeşitleri, özellikle kadınların zarif ve fit görünmesi için dikkat etmesi gereken önemli unsurlardan biri olacaktır. Armut, elma, kum saati ve dikdörtgen vücutlar için elbisenin boyu, dikim şekli ve rengi de etkili olmaktadır. Vücudunuzu güzel bir görünüme kavuşturmak için kısa modelleri hangi vücut tipine göre seçmeniz gerektiği kritik bir etki olabilir.

Kısa Abiye Vücut Tipi Hangisidir?

Kum saati vücut tipi için kısa abiye modelleri, bel ve bacak kısmının daha belirgin olmasını sağlayacaktır. Elbisenin üst hatları ortaya çıkarması, vücudunuzun daha dikkat çekici ve forma görünmesinde etkili olur. Basen kısımlarınız genişse, kısa modeller belinize oturmuş ve basen kısmından genişlemiş olursa kapatıcı bir etki sunacaktır.

Özellikle kısa boyluysanız, vücudunuzun uzun görünmesi de kısa modellerle ideal olacaktır. Omuz kısmı açık olan modeller, dar ve ince kumaş seçenekleriyle da dikkat çekici vücut hatlarınızı ortaya çıkaracaktır. Açık modeller için sırt ve bel dekoltelerini tercih edebilirsiniz.

Kısa Abiye Renkleri

Kısa modeller için açık renkler seçmek daha cıvıl cıvıl görünecektir. Ağır ve koyu renkleri kabul etmeyecek modeller olduğu için ten renginize göre daha ferah renkler seçmeniz göz kamaştırıcı olmanızı sağlar. V yakalı veya göğüs dekolteli modellerde, kırmızı, pembe ve yeşil tonlarını tercih edebilirsiniz. Vücudunuzu gizlemeden sergileyecek olan renkler, ten renginiz eğer esmerse beyaz ile mükemmel uyum sağlayabilecektir. Açık omuzlu ve sırt dekolteli modeller, kısa elbise seçeneklerinde vücudun üst kısmına focus sağlayacaktır.

Özel günlerinizde dikkat çekici ve şık görünmek için tercih edebileceğiniz renkler özellikle kısa modellerde açık ve sade olmalıdır. Bu hem elbisenin sizi kapatmamasını hem de sizin elbiseden geride kalmamanızı sağlayacaktır.

Kısa Abiye Uyumu Yakalayın!

Yarı açık modeller olarak, vücut hatlarınızın ön plana çıkması sağlayacağı için dekolte ve kısalık konusunda da tutarlı bir noktada durmalısınız. Yaygın vücut tiplerinden biri olan armut tipi, ince bel ve geniş kalçalardır. Geniş kalçaları omuzlarınız ve belinizle aynı orana getirmek için omuz kısmını açık kullanmamanız ve etek bölümünü geniş kullanmanız önerilebilir.