Kredi kayıt bürosu ve bankalar deneme ve denetleme kurumu olarak getirilmiş yasa şartlarına göre kurulan bankacılık üzerinde kişilerin belli bir kriterlere sahip olması ve bu doğrultuda kişinin kredi notu durumuna göre kredi veya kredi kartı başvurusu yapabilmesi oldukça mümkündür. Kredi notu bankacılık sektöründe bir kişi için en önemli koşullardan birisi olup tamamen başvurunun onaylanması adına yeterli olabilecek bir kredi notu skorudur. Bir kişi öncelikle başvuru yapmadan önce kredi notu sorgulama işlemini findeks.com üzerinden gerçekleştirmeli ve bu konuda elde ettiği skorun doğruluğunu teyit etmelidir. Doğruluğundan emin olamayan kişiler ise findeks.com üzerinden cuzi bir miktar karşılığında kredi notu sorgulama işlemini 8 TL'ye yaptırabilirler. Kredi notunun doğru olması sizin bankacılar arasında yapacağınız kredi başvurusunu ciddi anlamda etkileyeceği gibi bu durumda yer alan eski kredi notunun güncellenmeside bankacıların ekranına yansıyarak sizin daha kolay kredi almanıza yardımcı olacaktır. Hiç bir banka ücret karşılığında kişinin kredi notu sorgulama işlemini yapmamaktadır. Dolayısıyla bankacılar da findeks'e girerek sizlerin gördüğünü görecek buna istinaden hareket edecektir. Findeks bu konuda 6 ay'da bir güncelleme yaptığı için kredi notunun eksik veya yanlış olma ihtimali yüksektir.

Kredi notu sorgulama işlemini yapmış ve bu doğrultuda minumum 1.300 kredi notu skoruna sahip olan kişiler sigortalı olarak çalışıyor aynı zamanda çalıştığı yerden düzenli bir şekilde maaş alabiliyorsa bu konuda herhangi bir sorun yaşamadan kredi veya kredi kartı başvurusunda bulunabilecektir. Bankacılar için en önemli olan maddeler bir kişinin kredi notu, bir kişinin sigortalı olup / olmadığı, bir kişinin gelir sahibi olup / olmadığı şeklinde devam etmektedir. Bu sebeple sıkıntı yaşamadan kredi notu ve diğer evraklara istaden kredi almak isteyenlerin bu şartlara uyması gerekmektedir.

Sigortası olmayan, iş sahibi olmayan, gelir sahibi olmayan, kredi notu düşük olan kişiler hiç bir şekilde kredi kullanamayacağı gibi bu kişinin daima güvenirlik profili eksik kalacaktır. Dolayısıyla bu kişilerin haricinde olan kişiler şartlara uyduğu takdir de kredi veya kredi kartı başvurusunu gerçekleştirebilirler.