Elif Demir

Çevremizde kilo problemi yaşayan insanlar mutlaka vardır. Belki de onlardan biri sizlersiniz. Kilo vermek için kendinizi aç bırakmanıza ve çeşitli çileler çekmenize gerek yok.

Artık evde kilo vermek mümkün ve çok mantıklı. Spor salonlarına kadar gitmenize de gerek kalmadı.  Yoğun geçen bir iş gününden sonra kim evini bırakıp da spor salonuna gitmek ister ki? Ama bu spor yapmayalım anlamına da gelmiyor. Evinize alacağınız birkaç zayıflama aleti ile fazla kilolarınızdan kurtulmuş olursunuz. Eğer ilk defa başlayacaksanız bir doktor gözetiminden geçmenizi tavsiye ederiz.

Evinizdeki bir koşu bandı ile ne kadar koştuğunuzu görebilir,  kondisyonunuzu genişletebilir, akciğerlerinize daha fazla esneklik kazandırabilirsiniz. Eliptik bisiklet ve kondisyon bisikleti ise sizi en hızlı sonuca ulaştıracak aletlerdendir.  Vücudunuzun birçok yerini aynı anda çalıştırarak fazla kilolarınızdan kurtulmanızı sağlar. Ayrıca yaptığınız spor ile cildinizi sıkılaştırıp genç bir görünüm oluşturmuş olursunuz. Ve günün stresinden ve olası başka streslerden de kendinizi korursunuz. Günün belirli saatleri periyodik olarak yapacağınız için kendinizi disipline etmiş olup otokontrolünüzü güçlendirmiş olursunuz.

Evinizde yapacağınız sporun kuşkusuz ki size sayılamayacak kadar fazla yararı vardır. Yine de yeni başlayanlar için bir doktor gözetimi altında olarak yapmanızı tavsiye ediyoruz.