İrem Kuyubaşı tarafından çocuklarınız için Montessori oyuncakları sağlamak ve tasarlamak için kurulmuş olan Kiduga, faaliyet gösterdiği zamandan beri pek çok çocuğun ve ailenin ilk defa Montessori eğitim sistemi ile tanışmasına yardımcı olmuştur. Her geçen gün yenilenen yapısı ve geniş ürün yelpazesi sayesinde de çocuklarınızın Montessori eğitimini en erken yaşlarda alabilmesini sağlamaktadır.

Montessori  eğitimi, tüm dünya tarafından kabul edilmiş ve 20. Yüzyılın başlarında İtalya’da Maria Montessori tarafından geliştirilmiş olan özel bir pedagojik anlayıştır. Montessori eğitimi temelde çocukların birey olabilmelerini, kendi başlarına davranabilmelerini, eylemlerinin sorumluluklarını alabilmeyi ve her şeyden öte ince ve kaba motor becerilerinin gelişimini hedeflemektedir.

Bu şekilde yetişen çocuklar daha yaratıcı, daha sağlıklı ve daha fazla “birey” olabildikleri için alışılmış eğitim anlayışlarına göre çok daha iyi bir yetişme olanağı bulabilmektedirler. Montessori eğitimi, ne olursa olsun, hiçbir zaman bir dayatma olarak görülmemelidir. Temelde çocuklara geniş bir özgürlük sunmasına rağmen, asıl hedefi çocukların kendi başlarına karar almalarını ve yaratıcılıklarını pekiştirmektir. Bu bakımdan çocukların kendilerine özgü bir birey olabildiklerini ve kendi kapasitelerini de anlamlarına yardımcı olmaktadır.

Çocuklar, dünyaya geldikleri andan itibaren son derece temel becerilere sahiptir. Ancak zamanla bu durumun üzerine gidilmedikçe çocuklar gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdüremezler. Özellikle bebek gelişimi konusunda yeterli imkânlar sağlanmadıkça bebeklerin hem fiziksel hem de zihinsel beceriler edinme konusunda zorluk yaşadıkları bilinmektedir.

Tüm bunlar ile birlikte Montessori eğitimi özgüven, ne istediğini bilme, bağımsızlı, kendine ve başkalarına karşı olan saygıyı geliştirme gibi pek çok konuda çocukların gelişimine destek sunmaktadır. Elbette bu gelişimlerin sağlanması için çeşitli materyallerden ve malzemelerden destek alınması gerekmektedir.

Çocuk gelişimi için son derece önemli olan oyun ve oyuncaklar Montessori eğitimi için de çok büyük bir yere sahiptir. Çünkü çocuklar oyun ve oyuncaklar ile hayal güçlerini geliştirir, farklı karakterler ile özdeşme kurarlar, taklit yetenekleri ile dil becerileri gelişir, kendilerini daha iyi ifade ederler, başkaları ile paylaşma yapmayı öğrenirler ve her şeyden de öte bilişsel  ve fiziksel olarak gelişim elde ederler. Bu özellikler ile birlikte Montessori oyuncakları tamamen bu amaçlar ile hazırlanan oyuncaklar olmaktadırlar.

Kiduga tarafından farklı yaş gruplarına uygun olacak şekilde hazırlanan Montessori oyuncakları temelde şu noktalarda yarar sunmaktadırlar;

  • Çocukların ince ve kaba motor becerilerinin gelişimi destekler,
  • Tamamen doğal oldukları için çocuğunuzun sağlığı için hiçbir zarar taşımazlar,
  • Doğal olmalarının yanında köşeli, kesici ya da benzeri parçalara sahip değildirler ve böylelikle, tam güvenli bir şekilde çocuklar bu oyuncaklar ile oynayabilirler,
  • Mantıksal gelişimi ve özellikle yeni kavramları öğrenmeyi kolaylaştırırlar,
  • Kendilerini daha iyi ifade etmeyi sağlayacak olan temel becerileri kazanmayı mümkün kılarlar,
  • Her zaman yeni oyunlar kurmaya ve her oynanışta da büyük keyifler almaya uygundurlar,
  • İçinde bulunduğu yaş kriterlerini en uygun şekilde karşılayacak tarzda, tamamen Montessori gelişimine destek sunacak bir şekilde hazırlanmaktadırlar.

Kiduga olarak sunulan tüm Montessori oyuncakları bu özelliklere sahip olup çocuklarınızın Montessori eğitimini erken bir şekilde başlatabilmeniz ve özellikle ev ortamında da bu eğitim modelini uygulayabilmeniz için yarar sağlamaktadırlar. Her bir oyuncağın farklı işlevleri ve yararları olduğu gibi temelde tüm çocuklar için sağladıkları katkılar ile bir oyuncak olmaktan çok daha fazla özelliklere sahiptirler. Çocuklar Kiduga montessori oyuncakları ile keyifli vakit geçirirken, gelişimleri için de çok önemli olan temel değerleri öğrenirler. Yeni doğumdan itibaren kullanılmaya uygun oyuncak çeşitleri, aileler ve çocuklar için Kiduga sayesinde Montessori dünyasına giriş yapabilmelerini sağlıyor.