Uzun yıllardır yapılarda kullanılan bakır, klips olarak uzun bir geçmişe sahiptir. Bakır klips sisteminin uygulamasını birçok tarihi eserde gördük. Tornalı kenet çatı sisteminde hazırlanan paneller 3x3, 4x4 ve 5x5 ölçülerinde çıtalara sabitlenerek montajı yapılır. Son adım olarak çıtanın üst kısmı hazırlanan kapağın montajını tamamlar. Doğru uygulanan bir bakır çatı sisteminin hizmet ömrü 80-100 yıldır. Bakır çatıda en çok tercih edilen bakır kalınlığı: 0.40mm, 0.50mm, 0.60mm kalınlığında bakır levhalar kullanılmaktadır.

Su geçirmez, darbelere dayanıklı, bakım gerektirmez ve uzun ömürlüdür. Cilalı bakır kenet çatı bobinlerden yapılmıştır. Uygulama alanına göre istenilen uzunlukta imal edilmiştir. Gizli klipsler ile çatı alt yapısına ve kenarına sabitlenir. Montaj aletleri makine veya eller tarafından sıkıştırılır.

Kenet Çatı Aluminyum Kenet Sistemleri

Doğal kabartmalı alüminyum uzun yıllardır ülkemizde kullanılmaktadır. Boyalı alüminyum yirmi yıldır kullanılmaktadır. Son on yılda, dikişler için boyalı alüminyum üretildi ve kullanıldı.

Renkli alüminyum bobin kaplama yöntemi kullanılarak bir yüzeyi çift katlanır ve rulo veya levha olarak sağlanır. Derz kalitesi için üç parametrenin koordinasyonu çok önemlidir: 1. Aşama 2. Mekanik değer 3. Boya kalitesi

Kullanım alanları: yeni ve endüstriyel yapılar, eski yapıların restorasyonu, müzeler, camiler, kiliseler ve sanat yapıları. Proje havalimanının çatısını ve önünü açın.

Kenet Çatı Boyalı Galvaniz Sac Kenet

125-120gr/m2 sıcak daldırma galvaniz sacın üzerinde fosfat tabakası, bu tabakanın üzerinde ise 2 kat kuru koruyucu film ve bir kat koruyucu polietilen film ile kaplanmış 25 mikron kalınlığında polyester boya tabakası bulunmaktadır.

Su geçirmez, darbelere dayanıklı, bakım gerektirmeyen, dayanıklı ve geri dönüşümlü çatı/dış duvar malzemesidir. Boyalı galvaniz rulolardan, uygulama alanına göre istenilen uzunlukta imal edilmiş, çatı temeline gizli klipslerle sabitlenmiştir. Kurulum ve montajda kenarları kenetlemek için makineler veya el aletleri kullanın.

Kenet Çatı Titanyum Çinko Kenet

Ülkemizde son on yılda çatı kaplamalarında armatür sistemleri uygulamasında kullanılmaya başlanmıştır.

Çatılar, kaplamalar ve yağmur suyu drenaj sistemleri için bir malzeme olarak çinko kenet çatı, hizmet ömrü ve yeniden kullanım açısından sürdürülebilir bir yapı malzemesidir. Bu sürdürülebilirlik çevrenin korunmasına katkıda bulunur. Yağmur suyunun asitliği azaldıkça çinkonun kullanım ömrü uzar. Çinko %95 geri dönüştürülebilir olduğundan orijinal metalinin tekrar üretilebilirliğini kaybetmeden kullanılabilir. Üretim yaşam döngüsünde gerekli olan enerjinin yanı sıra emisyon oranını ve atığı azaltır.