Son dönemlerde en çok öğrenilmek istenen yaylı çalgılardan birisi de kemandır. Kemanı öğrenmek isteyen kişilerin birçoğu çeşitli müzik türlerinde kemana yer verilmesi ve fiyatının uygun dolayı kemanı tercih eder. Bu nedenlerden dolayı keman çalmayı öğrenmeyi isteyebilir ancak bu isteğinizdeki kararlığınızı korumanız gerekir. Her enstrümanda olduğu gibi ilk aşamada keman enstrümanını da iyi bir şekilde tanımanız gerekir. Ezber şeklinde ilerlemek istediğiniz takdirde bir aşama kaydedemez ve başarılı olamazsınız. Keman konusunda başarılı olmak istiyorsanız sürekli araştırmalı ve kemanınızla egzersiz yapmalısınız. Bir enstrüman için vakit harcadığınız zaman başarısız olmanız muhtemel değildir.

En iyi keman şarkı indir sitesinden yararlanın ve öğrenmeye başlayın. Keman çalmak çok zor görünse de, en iyi keman bestelerini dinleyerek öğrenmeniz kolaylaşacaktır.

Keman nasıl çalınmalıdır?

Zihni ve bedeni rahatlatan bir aktivite ve hobi olan keman çalmak, aynı zamanda çok eğlenceli ve keyif alabileceğiniz bir uğraştır. Keman dersi içeriklerini ilk aşamada kendi başınıza çalışarak başarılı olamayabilirsiniz. Keman öğrenirken bütün temeli yavaşça öğrenmeli ve acele etmekten kaçınmalısınız. Tekniğiniz doğru olduğu zaman hem özgüveniniz daha artmış olacak hem de enstrümanınızı daha kolay öğrenebileceksiniz. Keman çalmak için uzun parmaklı olmanız avantaj olabilir ancak, kısa parmaklı kişiler de keman öğrenebilir. Özellikle keman çalarken parmak egzersizleri yaparken parmaklarınızı açma imkânı ve kemanı daha iyi çalma imkânı bulabilirsiniz.

Keman öğrenmenin püf noktaları

Keman tutuş şekliniz, kemanı çalabilmeniz için çok önemli bir noktadır. Bunun yanı sıra keman çalma egzersizlerinizi sık sık yapmalısınız. Yay çalışmalarını da çok sık yapmalısınız. Çünkü en yakın arkadaşlarınızdan birisi keman yayınızdır. Zamanınızı iyi değerlendirmeli ve kemanınız için ciddi vakitler ayırmalısınız. Kemanınızı yakından tanımak, bölümlerini bilmek keman çalmanızı kolaylaştırır. Çevrenizde keman çalan kişiler varsa onlarla iletişim kurabilir ve tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Farklı müzik türlerini dinleyerek kulak doygunluğunuzu sağlayabilirsiniz. Böylece yapıp yapmamanız gerekenleri rahtça görebilirsiniz.