son derece zeki ve bir o kadar da bağımsız bir hayvandır. Canı ne zaman ne yapmak isterse onu yapar. Bir kedi ilgi beklediğini veya tam tersi yalnız bırakılmak istediğini, yemek yemek veya oyun oynamak istediğini size çok net belli edecektir. Her insan nasıl farklı karaktere sahipse her kedi de farklı karaktere sahiptir. Kimi kedi sessizdir kimi kedi ise sürekli miyavlayarak insanlarıyla iletişim kurar. Kimisi mama seçer kimisiyse hiç ayırt etmeden verdiğiniz her şeyi yer. Kimi kucakta oturmaya bayılırken kimi kedi de insanlarla temastan pek hoşlanmaz. Sahiplendiğiniz kedi her nasıl bir karaktere sahip olursa olsun onu öyle kabullenmelisiniz ve değiştirmeye zorlamamalısınız.

Kedi diğer evcil hayvanlara kıyasla daha bağımsız bir canlı olabilir. Ancak bu, kedinizin size ihtiyacı olmadığı anlamına da gelmez. Kedi de uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilmek için diğer tüm evcil hayvanlar gibi bakım ve ilgi gerekir. Bu nedenle bir kedi sahiplenmek istiyorsanız ona yeterince vakit ayırabileceğinizden emin olmanız gerekir.

Kedi sahiplenmeden önce

Kedi sahiplenmeden önce onun da istekleri, hisleri ve ihtiyaçları olan bir canlı olduğunu, ortalama 10-15 yıl yaşayacağını ve ailenizin bir parçası olacağını bilmelisiniz. Ayrıca kedinizin yiyecek, veteriner hekim ve bazı ekstra masraflarını karşılayabilmek için belli bir bütçe de ayırmanız gerek. Tüm bunları kedi sahiplenmeden önceden bilmeniz ve karşılayabileceğinizden emin olmanız hem siz hem kediniz için en doğru şey olacaktır. Aksi takdirde kedinize bakamayacağınıza karar verip onu sokağa ya da barınağa bırakmanız hayvanın fiziksel ve ruhsal sağlığı açısından olumsuz etki yapacaktır.

Kedi sahiplendikten sonra

Yukarıda bahsettiğimiz tüm koşulları karşıladığınıza emin olduktan ve bir kedi sahiplendikten sonra sıra kedinizin temel ihtiyaçlarını karşılamaya geliyor. İlk olarak minik dostunuzun tüm besin ihtiyaçlarını karşılayacak kaliteli bir kedi maması almalısınız. Bir diğer temel gereklilikse tuvalet; kediniz için bir kum kabı ve kedi kumu almanız gerekiyor. Bu en önemli iki ihtiyacı karşıladıktan sonra bir de kedi tırmalama tahtası veya kedi ağacı almanızı öneririz; böylece kedinizin tırnak törpüleme güdüsünü mobilyalarınız üzerinde gidermesine büyük ölçüde engel olursunuz. Evdeki ihtiyaçları karşılanan minik kedi dostunuzu veteriner hekime götürmeli ve aşılarını da yaptırmalısınız. Kediniz için uygun olan aşı takvimini veteriner hekiminiz size bildirecektir. Tabii onu götürmek için bir de kedi taşıma çantası almayı ihmal etmeyin!

Petsbook’tan kedi sahiplenmek

Kendinize ömürlük bir dost arıyorsanız kedi sahiplenmek için Petsbook’u tercih edebilirsiniz. Petsbook kullanıcılarının yüklediği yüzlerce kedi sahiplendirme ilanı sizi bekliyor.