Bursaspor teknik direktörü Paul Le Guen kendi sahalarında Süper Lig’in onuncu haftasında 4-0 kazandıkları Antalyaspor maçının ardından katıldığı basın toplantısında alınan farklı galibiyetten dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.

Basın toplantısında sözlerine “Kazanmak güzel, böyle kazanmak daha da güzel” şeklinde başlayan Fransız teknik adam maçın oynandığı günün Türkiye’de milli bayram olmasından dolayı elde ettikleri farklı galibiyetin kendileri açısından daha büyük anlam ifade ettiğini söyledi. “Bursaspor taraftarının stattan mutlu ayrılması beni çok sevindiriyor” diyen Paul Le Guen Antalyaspor karşısında yeni bir oyun tarzı geliştirdiklerini ve oyunlarında hala geliştirmeleri gereken birçok nokta olduğunu belirtti.

Maçta aldıkları farklı galibiyeti “Güzel bir sürpriz oldu” şeklinde nitelendiren Fransız teknik adam Leonardo yönetimindeki Antalyaspor ile 1 ay sonra karşılaşmak yerine bugün oynamayı tercih edeceğini çünkü Antalyaspor’un oldukça kaliteli oyunculara sahip tehlikeli bir takım olduğunu dile getirdi.

Antalyaspor teknik direktörü Leonardo Araujo ise alınan 4-0’lık mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını belirtti. Karşılaşmanın özellikle ilk yarısında dengeli bir oyun olduğunu belirten Brezilyalı teknik adam yedikleri ilk gol ve kırmızı kartın ardından takım olarak dirençlerinin düştüğünü belirterek gördükleri kırmızı kartın ağır bir karar olduğunu savundu.

Maçın ikinci yarısına iyi başlayamadıkları söyleyen Leonardo kalelerinde gördükleri ikinci gol sonrası oyundan iyice düştüklerini belirterek “4-0 ağır bir skor” yorumunda bulundu. Paul Le Guen ile yaklaşık 20 sene sonra farklı takımlarda rakip olarak karşılaşmalarının ilginç bir durum olduğunu belirten Antalyaspor teknik direktörü “Bugün onun adına oldukça mutlu bir gün benim içinse üzücü” ifadelerini kullandı.

Kendi sahasında Antalyaspor’u 4-0 yenen Bursaspor bu sonucun ardından 10 hafta sonunda puanını 16’ya yükseltirken Antalyaspor 9 puanla düşme potasının hemen üzerinde yer aldı.

2009-2010 sezonunda yaşadığı efsanevi Süper Lig şampiyonluğunun ardından düşüşe geçen ve o günleri arayan Bursaspor’un Paul Le Guen yönetiminde toparlanmaya çalıştığı görülüyor. Yeşil beyazlı ekibin Süper Lig’deki maçlarına bahis yapmadan önce listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kaynak: