Bloomberght.com'un haberine göre Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, konsolide olarak 2019 yılının ilk çeyreğinde net karının 67 milyon 580 bin 672 lira olduğunu duyurdu.

Açıklama ardından yatırım şirketleri, 2.10 seviyelerine kadar düşen KRDMD hissesi için hedef fiyatlarını yükseltti ve al tavsiyesine geçti. Foreks.com’daki verilere göre BNP Paribas’ın tahmini 2.84, Ak Yatırım’ın 2.90, Şeker Yatırım’ın 3.00, Halk Yatırım’ın 3.00, Vakıf Yatırım’ın 3.25 oldu.

KARDEMİR, KAP'ta yılın ilk çeyreğine ilişkin faaliyet raporunu yayımladı. Raporda "Konsolide olarak 2019 yılının ilk 3 ayında net kar 67 milyon 580 bin 672. 2019 konsolide olarak net satış geliri ise 1 milyar 636 milyon 56 bin 969 lira olarak gerçekleşti." ifadeleri yer aldı.

3. POTA FIRINI TAMAMLANARAK DEVREYE ALINDI

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamada ise yaklaşık 44 milyon liraya mal olan ve 1 milyon 200 bin ton çelik işleme kapasiteli 3. pota fırınının tamamlanarak devreye alındığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KARDEMİR Genel Müdürü Hüseyin Soykan da çelikhanede halen 4. sürekli döküm makinesi ile mevcut 2 konverterde kapasite artırılmasına yönelik yatırım faaliyetlerinin devam ettiğini, bunun da yıl sonuna kadar devreye alınacağını aktardı.

BU YILTEMETTÜDAĞITACAK

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), geçen yılki karından 300 milyon lirasını hissedarlarına temettü olarak vereceğini açıklamıştı.

KARDEMİR'den yapılan açıklamada, geçen yılın net karının 814 milyon 259 bin 158 lira olduğu hatırlatılmıştı.

Bu kardan hissedarlara pay verileceği aktarılan açıklamada, "150 milyonu 28 Haziran 2019, 150 milyonu da 29 Kasım 2019 tarihlerinde olmak üzere 300 milyon lira kar payı olarak dağıtılacak" ifadeleri kullanılmıştı.

KARDEMİR YIL SONU 3 MİLYON TON KAPASİTEYE ULAŞACAK

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, 16 yıl önce başlattıkları yatırımların son yılı olduğunu belirterek, "Bu yıl sonunda yatırımlar tamamlandığında 3 milyon ton kapasiteye ulaşmış bir KARDEMİR olacak" dedi.

Hürriyet’teki habere göre Güleç, yaptığı açıklamada, KARDEMİR olarak son 16 yıldır hiç durmadan yatırım yaptıklarını söyledi.

Planlanan ve 16 yıl önce başlatılan yatırımların bu yıl son yılı olduğunu aktaran Güleç, "16 yıl önce bir yatırım hamlesi başlattık. Dünyadaki en son teknolojiyle katma değeri yüksek ürünler elde etmek adına yapılan yatırımlardı bunlar. Her yıl çelik üretimine onlarca ebat ekledik. Savunma sanayisine hizmet edeceğiz. Ray üretimi, çubuk ve kangal haddehanesi, tren tekeri fabrikası gibi yatırımlarla KARDEMİR'in önemi stratejik olarak bir kat daha arttı." diye konuştu.

KARDEMİR'in yerli cevher kullanarak taşıma, istihdam gibi birçok kalemde ülkeye büyük hizmet ettiğini belirten Güleç, "Bu yıl sonunda yatırımlar tamamlandığında 3 milyon ton kapasiteye ulaşmış bir KARDEMİR olacak ancak yatırımlarımız duracak mı? Hayır. Önümüzdeki yıl bir yüksek fırın daha kuracağız. Bizim asıl hedefimiz yılda 3,5 milyon tona ulaşmak. Bu fırın tamamlandığında artık 3,5 milyon ton kapasiteli bir fabrikaya sahip olacağız." ifadesini kullandı.