Yaz aylarının vazgeçilmez tatil seçeneklerinden birisi olan karavan tatillerinin aslında herkesin arkadaşlarıyla, ailesiyle veya en özel hissettiği insanlarla beraber geçirme gibi hayalleri vardır. En sevdiğiniz insan yanında hem aracınız hem de evinizin olduğu bir karavan ile şehir şehir gezerek , hiç görmediğiniz büyüleyici yerleri keşfetmek ve tüm bunları özgür bir şekilde kendi ayaklı evinizle beraber yapmak her birey için paha biçilemez bir deneyim olmaya adaydır. Fakat bu tatil sürecini yaşamak isteyen bir çok kişinin aklına gelen bazı sorular veyahut sorunlar vardır. Bu sorulardan birkaçını bu yazımızda beraber tartışalım. Karavanla seyahate hemen başlayacaksınız Truck1-tr.com sitesini hemen ziyaret ederek en iyi karavanları seçebilirsiniz.

KARAVANLA TATİL NE DERECE GÜVENLİ ?

Bu araç ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri, onun bir ev ya da otel ölçüsünde güvende hissettirip hissettiremeyeceğidir. Bu konuda emin olmak için öncelikle yeterince güvenli bir park alanı bulmanız önerilir. Maalesef ülkemizde bir kaç şehir dışında pek çok güvenlikli karavan parkı mevcut değil. Güvenli bir park bulduğunuz nacizde şehirlerimizde ise istediğiniz süre boyunca rahat ve gönlünüz rahat bir şekilde tatilinizi geçirebilirsiniz. Tabiki de tahmin ettiğiniz üzere bu konaklamanın bir miktar ücreti de olacaktır.

Çekme karavanın güvenliği konusunda ayrıca dikkat edilmesi gereken hususlar var. Karavanlarınız sizin bir aracınız olma dışında sizin eviniz olma özelliği de vardır ve tatiliniz süresince sürekli evinizde olma ihtimaliniz çok düşüktür. Karavanınızdan uzakta iken karavanınızın güvenliğini sağlamak için kaliteli ve birden çok kilit sistemi taktırmak gayet mantıklı bir seçenek olacaktır. Diğer bir güvenlik önemi de karavanınızda değerli ve sizin için önemli olan eşyaları bırakmamak olabilir. Her türlü ihtimali düşünerek buna göre hareket etmek gerekir.

TÜRKİYEDE NE KADAR KARAVAN PARKI MEVCUT ?

Türkiyede bir çok tatil şehrinde karavan parkı mevcuttur. Bunlardan bir kaçı Antalya, Alanya, Bodrum, Muğla, Çanakkale, Kuşadası, Nevşehir gibi şehirlerdir. Park alanlarında ise Ayvalık Ada Camping, Datça Aktur Camping, Burhaniye Altın Camping, Marmaris Altınkum Camping, Demre Andriake Camping ve Erdek Ant Camping ön plandadırlar.

KARAVANA TRAFİK SİGORTASI ŞART MIDIR ?

Karavan da bir nevi motorlu taşıt olduğu için trafiğe çıkmadan önce Zorunlu Trafik Sigortası yapılması gerekir. Bunun yanında ise karavanınıza kasko yapmak da şiddetle önerilir.

KARAVANDA YAŞAMAK YASAL MIDIR ?

Çoğu kişi karavanda yaşamanın zor olduğunu düşünse de düşünüldüğü kadar zor olmadığı bir gerçektir. Gece yatarken yatağınızı açıp gündüz vakti ise yatağınızı kaldırıp karavanın alanını rahat bir şekilde arttırabilirsiniz. Karavanınız aslında sizin için sadece evinizin küçültülmüş ve tekerlekli hali gibidir. Bir tatil için yeterli boyuta sahiptir .Tabiki de rahatlığınıza çok düşkünseniz karavanınıza çok fazla eşya almamanızı öneririz.

Dünyanın en büyük araç sitesi Truck1-tr.com sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.