Dış ve iç mekanların korunmasını sağlayan kapıların, kasa kalınlıkları ve kanat boyutları kullanılan mekan açısından önemli bir yere sahiptir. Kapı pervazlarının yapısı ve yapıldığı malzeme, kullanıldığı alanlara göre tasarlanmalıdır. Yapı Kataloğu olarak evinizin ihtiyacı olan kapıya sahip olmanızı sağlarken, güvenliğinizi düşünür ve aynı zamanda dayanıklı olmasına önem veririz.

Kapı Kasa ve Kapı Pervazları Nedir?

Kapı kasalarının yapısı ahşap, çelik ya da laminat gibi malzemelerden üretilmektedir. Kapı kasalarının kapandığı çerçeve bölge ise kapı pervazı olarak geçmektedir. Duvara montalanan bu bölgenin sağlamlığı ve genişlik açısı ise yapım firması tarafından tasarlanmaktadır. Kapı pervazlarının zamanla eğimli bir hal alması, yıpranma ve eskime gibi durumlar göstermesi malzemenin kötü olduğunun açık bir göstergesidir.

Bu nedenle kapı kasaları ve pervazları kaliteli ürünlerden yapılmalı ve birbirine uyumlu olmalıdır. Hem evinizin güvenliği hem de estetik görünümü için bu alanda hizmet almadan önce iyi bir araştırma yapmanız tavsiyelerimiz arasında yer almaktadır.

Kapı Kasa ve Pervazları Ne İşe Yarar?

Kapı kasaları hem güvenlik hem de ısı dengesini korumak için tasarlanmış malzemeler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda iç mekan geçişlerinde ve dış mekan giriş, çıkışlarında işlevsel bir yere sahip olan kapılar, dayanıklı olmadıkları takdirde güvenli olmayacaklardır. Kapı pervazlarının kasayla uyumlu olması da son derece önemli bir noktadır. Özellikle kapı üzerinde kapanma, çarpma ve deprem gibi durumlarda sağlam çerçevelerin kullanılması hayati önem taşımaktadır.

Yapı Kataloğu firması olarak, kapı pervazlarının yapı malzemesi ve içerisinde bulunan maddeler dolayısıyla dayanıklı olması, kapı kasasını taşıyacak ve çarpma gibi durumlarda çatlamayacak dayanıklılığa sahip olması bizim için son derece önemlidir.

Kapı Kasa ve Kapı Pervazları Ücretleri Yüksek midir?

Kapıların tek kanatlı ya da çift kanatlı olma durumlarına göre fiyatları değişiklik gösterdiği gibi aynı zamanda kapı malzemesinin ve pervaz malzemesinin kalitesi de fiyatın değişmesine neden olabilmektedir. Ahşap, çelik ya da diğer malzeme özelliklerine göre kapıların fiyatları artacak ya da azalacaktır. Kaliteli ve kullanışlı olan ürünlerin her zaman maliyeti biraz daha fazla olabilmektedir.

Kapı Kasa ve Kapı Pervazları Türleri Nelerdir?

Doğal ve yapay kapı kasaları ve pervazları bulunduğu gibi, sandviç panel kapılar da türler arasındadır. Baskılı MDF kapı kasaları, kapı serenleri ekli ve eksiz olarak değişiklik gösterebilmektedir. Kasa ve pervazlar genellikle birbirine uyumlu bir halde tasarlanmaktadır. Doğal yapılarda ahşap, yapaylar da ise kağıt ve plastik ağırlıklı olarak kullanılmaktadır.

Kaliteli Kapı Kasa ve Kapı Pervazları Nasıl Bulunur?

A kalite yapı malzemeleri alanında hizmet vermekte olan yapikatalogu.com adresimiz, kapı ve kasa pervazlarını kaliteli bir şekilde sizlere sunmaktadır. Yıpranma ve çürüme gibi durumların yaşanmaması için ekstra özen gösteren firmamızı, internet üzerinden bulabilir, iletişime geçerek adresimizde olan Yapı Kataloğu  kapı kasa ve pervazları kategorisi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.