Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’nde (TESAK) edebiyat, felsefe, tarih ve sanat tarihi temalı söyleşiler devam ediyor.

HER PERŞEMBE EDEBİYAT KONUŞMALARI

Yeni sezonun edebiyat söyleşi dizisi, 4 Ocak’ta akademisyen Prof. Dr. Nüket Esen’in konuşmacı olacağı “Fatma Aliye Hanım’ın Yazarlığı” adlı programla başlayacak. Perşembe konuşmalarının ikinci konuğu şair, eleştirmen Küçük İskender olacak ve “Ben Ruhi Bey Nasılım?” odağında Edip Cansever’i anlatacak. “Yaz Dönemi” odağında Behçet Necatigil’i edebiyatın usta kalemlerinden olan şair, yazar, akademisyen Hilmi Yavuz’dan dinlemek mümkün olacak. Ocak ayı Perşembe Konuşmaları’nın son konuğu şair Asuman Susam da “Beni Sorarsan” adlı programında şair, yazar Gülten Akın’ı anlatacak.

Ocak ayı sezonunda her Perşembe saat 18.30’da TESAK’da edebiyat söyleşilerine katılım ücretsiz.

HER CUMARTESİ TARİH, SANAT TARİHİ VE ARKEOLOJİ KONUŞMALARI

TESAK Cumartesi Söyleşi Dizisi’nin ilki 6 Ocak’ta başlayacak. Bu seride tarih, sanat tarihi ve arkeoloji temalı konuşmalar olacak.

Seri’nin ilk konuşmacısı tarihçi Engin Özendes, “Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık” adlı programında 1839 – 1923 arası dönemdeki fotoğrafçılığı ele alacak. Prof. Dr. Bilsay Kuruç da 100. Yılında Ekim Devrimi’nin tarihini anlatacak. 1917 Ekim Devrimi’nin Uzantıları ve Ekonomik Yansımaları’nı ise Prof. Dr. Korkut Boratav izleyicilere aktaracak. Seri’nin son konuşmacıları ise Doç. Dr. Hasip Saygılı ve Doç. Dr. Gültekin Yıldız 1877 – 1878 Osmanlı Rus Savaşı odağında tarihin dönüm noktalarını aktaracak.

Her Cumartesi konuşmaları 14:00’de TESAK’da ücretsiz.

TESAK: Caferağa Mahallesi Rıhtım Caddesi No:2/3 Eski Başkanlık Binası (Beşiktaş iskelesi Karşısı) Kadıköy/ İstanbul - (216) 337 86 54-55 - http://www.kbtesak.org/

Kaynak: Reflex Haber