, son dönemlerde en çok ilgi ve tartışma yaratan alanların başında gelmektedir. Şirketlerin ve kamu kurumlarının bu alanda yetişmiş uzmanlara olan ihtiyacı da gün geçtikçe artmaktadır. İhale sürecine ilişkin tüm konularda hizmet vermek ise çok yüksek mevzuat ve içtihat hakimiyetini gerektirmektedir.

İhale gerçekleştiren kamu kurumları, idari ve teknik şartnamelerin, ihale ilanın (ve ihale dokümanını oluşturan sözleşme tasarısı, standart formlar gibi diğer belgelerin)  hazırlanmasında çok önemli sorunlar yaşamakta ve bu nedenle de uzman kişilerin danışmanlığına ihtiyaç duymaktadır. Çünkü kamu personeli tarafından bu aşamada yapılacak herhangi bir hata ihalenin iptaline ve kamunun zararına neden olabilecektir. Aynı şekilde şirketler de, ihale ilanı yayınlandıktan ve yine ihale dokümanları satın alındıktan sonra, bu konularda yapılabilecek şikayet başvurularının süresi başlayacağından, dokümanların tam ve eksiksiz şekilde incelenmesi konusunda uzmanın danışmanlığına ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca, ihale teklif dosyasının hazırlanmasında, bir başka ifadeyle teklif dosyasında sunulacak belgelerin kontrolünün sağlanması aşamasında da bu uzman görüşüne ihtiyaç duyulmaktadır.

Anlaşılacağı üzere, tarafından verilen hizmetlere ihtiyaç gereksiz bir şekilde ortaya çıkmamıştır. Bu ihtiyaç ve hizmetlerin sunumu da bundan sonraki süreçte artarak devam edecektir. Ancak unutulmamalıdır ki, bu hizmeti vermeye başlayacak kişilerin mevzuat ve içtihat bilgilerini artırmaları ancak, güncel eğitim ve sertifika programlarının takibiyle mümkün olabilecektir.