OSGB, yönetmeliğe göre tek bir işçinin bile çalıştığı sanayiden sayılan ya da sayılmayan bütün işyerlerine iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi hizmeti veren kişileri sağlayan kuruluşlardır. Son zamanlar OSGB’ lere olan ilgi yönetmeliğin değişmesi ve bu hizmetin zorunlu hale gelmesi ile oldukça artış göstermektedir. OSGB bünyesinde görev yapan işyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanları alanlarında uzman kişiler tarafından sınavla seçildikleri için verilen hizmetin kalitesi de en üst seviyede olmaktadır. Ülkemizde de OSGB’lerin yaptıkları işler pek çok işyeri sahibi tarafından yakından takip edilip karşılaştırmalar da yapılmaktadır.

İşyerlerindeki çalışanların sağlığını ve güvenliğini korumak ve gözetlemek adına hizmet veren OSGB firmaları arasından seçim yapmak işyeri sahiplerinin aklını karıştıran en önemli konulardan bir tanesi olmaktadır. Öyle ki sektörde pek çok OSGB bulunmasına rağmen işini iyi ve kaliteli yapan bir firma ile çalışmak işyerleri ve çalışanları içi oldukça büyük önem arz eden bir durum da olmaktadır. Son zamanlarda internet üzerinde de OSGB hakkında pek çok bilgilendirici ve işyeri sahiplerini yönlendirici yazılar bulmak da mümkündür.

İş Güvenliği Uzmanı Hangi Görevleri Üstlenmekte?

İşyerlerinde görev yapan çalışanların kendi güvenliğini sağlaması mümkün olan bir durum değildir ve aynı zamanda işyerlerinde bu konular ile ilgi uzman kişiler bulunmadığından dolayı bir OSGB firmasından yardım almak zorunlu hale gelmiştir. OSGB tarafından sağlanmakta olan iş güvenliği uzmanları işyerlerinde çalışanlara risk teşkil eden pek çok farklı faktörü tespit etmektedirler ve daha sonrasında bu faktörleri rapor ederek işyeri sahiplerine sunmaktadırlar. İşyeri sahipleri de bu raporların ışığında riskleri ortadan kaldırmak için çalışmalar yapmalıdırlar.

İş güvenliği uzmanları işyerleri sahiplerinin raporlar eşliğinde yaptığı çalışmaları incelemekte ve gerekli durumlarda da müdahalede bulunabilmektedirler. İşyerleri risk oluşturacak faktörleri ortadan kaldırma konusunda gereken özveriyi göstermediği taktirde ise iş güvenliği uzmanları durumu bakanlığa da bildirebilmektedirler. İş güvenliği uzmanı konusunda yoğun çalışmalar yaparak işyerlerine en kaliteli hizmeti sunmak isteyen Yöntem Akademi gibi firmalar da oldukça büyük talep görmektedirler. Bakanlık da bu firmaların yaptığı çalışmaları devamlı olarak denetleyerek işçi güvenliği konusunda titiz davranmaya gayret göstermektedir.

İş Güvenliği Eğitimi Kimlere Verilir?

İşyerleri için iş güvenliği uzmanlarının önemi oldukça büyük olduğu için bu alanda uzman olacak kişilere verilen eğitiminde büyük önem taşıdığını söylemek mümkün. Son zamanlarda oldukça popüler olan OSGB firmaları iş güvenliği eğitimi konusunda en iyi sonuçları alabilmek adına büyük çabalar da göstermektedirler. Günümüzde pek çok insan iş güvenliği uzmanı olmak istemekte ancak nasıl bir eğitim alacağı konusunda bilgi sahibi olamamaktadır. Bu sebeple özellikle mühendislik bölümü pek çok insan çok daha farklı sektörlere yönelirken iş güvenliği uzmanlığı konusunu irdelememektedirler. İş güvenliği eğitimi hakkında aklınıza gelen bütün sorulara cevap arıyorsanız ve bu alanda iyi bir eğitim almak istiyorsanız https://www.yontemakademi.com.tr/is-guvenligi-uzmanligi-egitimi  internet sitesini de ziyaret edebilirsiniz.