İstenmeyen gebeliklere çözüm olarak sağlıklı ve sorunsuz işlemler yapılabilmektedir. Güvenilir ortamlarda yapılan işlem sonrasında istenmeyen gebelikler sonlandırılabilmektedir. Doğru yapılan işlemlerde rahim zarar görmeden gebelik son bulabiliyor. Vakum ya da ilaç uygulaması ile yapılan işlemi sonrasında kişinin dikkatli davranması gereken durumları da vardır. Gebelik sonlandırıldıktan sonra hastanın en az yarım saat dinlenmesi gerekmektedir. Alınan ilaçlardan ve uygulanan işlemden ötürü dinlenme sonrasında günlük hayata dönmek de sorunsuz olmaktadır.

Gebeliğin sonlandırılmasından beklenen adet günü 3 – 6 hafta arasında oluyor. Bu nedenle bu sıralarda adet günü beklenmesi gerekmektedir. En çok merak edilen durumlar arasında da “ bir sonraki regl günü gelmeden tekrar gebelik oluşur mu “ şeklindedir. Bu aşamada hormonal denge ve yumurta büyümesi normal işlediğinden ikinci bir gebelik söz konusu olmaktadır. Tekrar bir gebelik istenmiyor ise bu aşamada önlemlerinde alınması gerekmektedir.

En Çok Tercih Edilen Gebelik Sonlandırma İşlemleri

Gebelik oluşumundan sonra gebeliğin sonlandırılması süresi de belirli zamana kadardır. Bu aşamada tercih edilen gebelik sonlandırma şekli de bebeğin oluşumuna göre değişebilmektedir. Kürtaj Bolu olarak yapılan aramalarda gebelik sonlandırma şekillerinde eğer zaman var ise ilaçlı yöntem tercih edilmektedir. Rahimin kasılmasını tetikleyerek düşüğün oluşması ilaçlı yöntem ile kısa sürede olabiliyor. Fakat rahim içi kalıntılarına göre ilaçlı düşük işleminde de vakumlama kullanılabilmektedir. Öncelik olarak kişinin rahminin zarar görmemesi ve rahim içi kalıntılarının kalmamasıdır.

Vakumlu gebelik sonlandırma işleminde vajina içerisinden rahime doğru yerleştirilen kanül ile gebelik alınabilmektedir. Kanül rahim içindeyken gebelik sonlandırılır ve rahatlıkla gebelik düşük şeklinde alınır. Yaklaşık olarak 10 dakika sürecek bu işlemde kişi anestezi ile uyutmak gerekiyor. Böylece vakumlu gebelik sonlandırma işlemi acı hissi olmadan tamamlanmış oluyor. Gebeliğin ilerlemiş durumlarına göre vakumlama işleminde elektrik cihazı ile gebelik sonlandırma daha güvenli olacaktır. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için   alanını ziyaret edebilirsiniz. Bu operasyon işlemi içinde gerçekleşecek süre 10 dakika şeklindedir.

Gebeliğin Sonlandırılmasından Sonra Kişinin Dikkat Etmesi Gerekenler

İşlemin uygulanmasının ardından günlük hayata devam etmek mümkündür. Fakat ilerlemiş gebeliklerde bu durumda biraz daha ağır gerçekleşebiliyor. Bunun içinde gebeliğin sonlandırılmasının ardından işlemin uygulandığı gün dinlenme öneriliyor. Kanama da regli dönemine göre daha yoğun olacağından kişilerin hazırlıklı olması gerekmektedir. İşlemin uygulandığı gün sonrasında herhangi bir sorun ya da farklı bir durum beklenmemektedir. Uzman kişiler tarafından yapılan istenmeyen gebelik sonlandırmada anestezi de belli süreliğine etkisini gösterebiliyor. Anestezinin etkisi vücuttan hemen gitmemesinden ötürü kişiler klinikte bir süre dinlenmektedir.

Uzman tarafından rahim iç dokusu zarar görmemesi içinde antibiyotik verilmektedir. Antibiyotik kullanımının da düzenli ve belirtilen gün içerisinde düzenli şekilde alınmalıdır. Düşük sonrasında deniz havuz ve Jakuzi gibi alanlarda da uzak durulması gerekmektedir. Aynı şekilde o hafta içerisinde yapılan duşlarda ayakta öneriliyor. Ramin üzerinde yapılan uygulamadan ötürü ağrı kesicilerinde alınması mümkündür. Kürtaj Bolu için merak edilen bu alanlarda kişinin tüm testlerine ve olabilecek durumlarına bakılmalıdır.

Kanamanın devam etmesi süresinde kişilerin cinsel ilişki yaşamaması da öneriliyor. Kanama sona erdikten sonra da beklenen bir sonraki regl 6 hafta kadar olmaktadır. Sonraki regl gecikirse de doktorunuz ile iletişime geçmelisiniz. Bu durumdan farklı olarak regli kanamasında olabilecek pıhtılarda normal kabul ediliyor. Fakat ağrılı ve fazla katı şekilde gelen pıhtılar içinde tekrar olarak doktora başvurulması gerekiyor. Son olarak düşük gerçekleştikten sonra vücut ateşi 38’in üstüne çıkarsa da doktor ile iletişime geçilmelidir.