Saç ekimi kellik ile mücadele eden birçok erkeğin öncelikli başvurduğu adım olarak karşımıza çıkıyor. Ancak saç ektirmek için önünüzde pek çok farklı saç ekim merkezi seçeneği var. Dolayısıyla saç ektirmeyi düşünenlerin ilk araştırma noktası da başarılı saç ekim merkezleri oluyor. Türkiye’de pek çok başarılı saç ekim merkezi olsa da sadece İstanbul’daki saç ekim merkezleri hangileri bunlara yöneleceğiz.

Saç Ekimi Nedir ve Nasıl Uygulanıyor?

En iyi saç ekim merkezleri listesine geçmeden saç ekimi hakkında kısa bir bilgi vermekte fayda var. Saç ekiminde hastanın donör alanı denilen yerden sağlıklı ve uygun greftler toplanır. Ardından hastadaki saçsız alana planlanan şekli ile tek tek ekilir. Kısaca anlattığımızda kulağa basit ve kolay gibi görünen bu işlem oldukça meşakkatlidir. Herhangi bir saç ekimi operasyonu yaklaşık 6 ile 8 saat arasında sürmektedir. Operasyona başlamadan önce hastanın gerekli analizleri yapılır ve planlama aşamasına geçilir. Ardından lokal anestezi ya da sedasyon uygulaması ile saç ekimi operasyonu süreci başlar. Saç ekimi operasyonları 1 günde bitiyor olsa da hastalar bundan sonraki 1 yıllık süreci çok iyi bir şekilde geçirmelidir. Saç ekimi yaptırdığınız merkezdeki uzmanınızın talimatlarını özenle yerine getirmelisiniz.

Ülkemizde saç ekimi uygulamasını yapan pek çok merkez var. Ancak sektöre yön veren merkezler hastaların tercihinde ön plana çıkmaktadır. Bu sebepten ötürü detaylı bir araştırma yapıp sizler için Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezlerini sıraladık. Dilerseniz bir numaradan başlayalım.

Saç Ekimi Neden Yapılır?

Saç dökülmesi yaşayan herkes için saç ekimi tedavisi doğrudan yapılmamaktadır. Saç dökülmesine bağlı olarak kişinin kafasında bölgesel saçsızlık veya genel bir kellik durumunun meydana gelmiş olması gerekmektedir. Bunun dışında çeşitli sağlık sorunlarına bağlı olarak alınan tedavi sürecinin etkisiyle saç dökülmesi yaşayan kişiler için de saç ekimi tedavisi yapılmaz. Çünkü saç ekimi tedavisi temel olarak saçsızlık olan bölgede bulunan saç köklerinin inaktif durumda olması yani artık işlevini yerine getiremiyor durumda olması gerekmektedir.

Saç köklerinin aktifliğini kaybetmiş olduğu bölgede herhangi bir etki oluşturmadan saç uzamasının mümkün olmaması bölgesel saçsızlığın veya kelliğin kalıcı olmasına neden olur. İşte bu noktada kalıcı olan saçsızlık problemi yaşayan kişiler için Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezleri tarafından başarılı saç ekim tedavileri uygulanabilir.

Saç ekim tedavisi uygulamaları sayesinde saçsızlık yaşanan bölgedeki aktifliğini yitiren saç kökleri yerine, diğer bölgelerde bulunan sağlıklı saç kökleri nakledilmektedir. Bir tür estetik operasyon olarak uygulanan saç ekimi tedavisinde saçsızlık oluşan bölgenin dışında (genellikle ense bölgesi) bulunan saç kökleri özel bir teknikle uygun miktarda alınmaktadır. Alınan bu saç kökleri daha sonra saçsızlık olan bölgede özel teknikler yardımıyla nakledilmektedir. Bu şekilde en hızlı şekilde saç ekimi uygulaması gerçekleştirilerek, bölgede yeniden saç çıkması ve dolayısıyla saçsızlık sorununun ortadan kaldırılması sağlanabilmektedir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde saç ekimi tedavilerinde kullanılan saç ekim teknikleri farklı şekillerdedir. FUE yani foliküler ünite ekstraksiyonu ve DHI yani klasik şerit yöntemi şeklinde 2 ana gruba ayrılmaktadır. Kadın ve erkekler için saç dökülmesi sorununa istinaden saç ekimi tedavisi farklı şekilde gerçekleştirilmektedir.

En İyi Saç Ekimi Sonucu için Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç ekimi tedavisi kapsamında Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezleri hastalara özel olarak işlem gerçekleştirir. Özellikle hastanın saç dökülmesi sorununu yaşamalarının altında yatan neden, cinsiyeti, saç yapısal özellikleri, saçsızlık oluşan bölgenin büyüklüğü ve genişliği ile ilgili olarak bir dizi test gerçekleştirilmektedir. Bu testlere ilave olarak saç ekimi yapılacak bölgeye ilişkin olarak uzman doktor tarafından fiziki muayenede gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde saç ekimi sonuçlarında başarı sağlanabilmesi için en uygun olan saç ekimi tekniği ile tedavi uygulaması gerçekleştirilebilmektedir. Saç ekimi sonuçları en erken 12 ay, normal süreçte ise 18 aylık bir periyotta tam olarak ortaya çıkmaktadır. Türkiye’de saç ekim operasyonlarında ortalama 90% gibi yüksek bir oranda başarı yüzdesi yakalanmaktadır.

Türkiye’de Saç Ekimi Yaptırmak

Son yıllarda yoğun şekilde talep görmeye başlayan saç ekimi tedavisi aslında saçsızlık ve kellik sorunlarında artış yaşanmasına bağlı değildir. Aksine bu tedavi uygulamasının son yıllardaki gelişimiyle birlikte sağladığı başarılı sonuçlar her zaman yaşanan kellik veya bölgesel saçsızlık sorunları için yoğun başvuru gerçekleştirilmesi nedeniyle adını sıkça duyurmaktadır. Akademik kadrosu, gelişmiş altyapısı ve alandaki gelişime yön verecek çalışmaları ile Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezi konusunda fazlasıyla zengin alternatifi bulunuyor. Bu nedenle saç ekimi tedavi uygulamalarında Türkiye, Avrupa’nın ve hatta dünyanın önemli merkezlerinden birisi konumunda bulunuyor. Saç ekimi sonuçlarında yüksek başarı yüzdesine sahip olan kliniklerde her yaş grubundan erkek ve kadın, saç ekimi yaptırabilmektedir.

ASMED

Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezleri listesinde ASMED elbette yerini alıyor. Dr. Koray Erdoğan liderliğinde kurulan ASMED hem ulusal hem de uluslararası hizmet veren bir diğer saç ekim merkezi. Dr. Erdoğan’ın kendi geliştirdiği teknikler ile birlikte saç dökülmesi sorunu yaşayan hastalara güncel saç ekimi teknikleri ile hizmet veriyor. Uzman kadrosu ile beraber geçmişten günümüze saç ekimi operasyonları gerçekleştirmeye devam ediyor.

HERMEST

Sektörde lider konumunda bulunan Hermest’i listemizin ilk sırasına koyuyoruz. Saç ekimi ve estetik alanlarda yıllardır süregelen başarısını hala korumakta. Teknolojiyi yakından takip ederek danışanlara her zaman güncel hizmet verme anlayışını sürdürüyor. Saç ekimi alanında Unique FUE, Safir FUE, DHI gibi tekniklerle saç dökülmesi yaşayan erkek ve kadınlara çözüm sunuyor. Aynı zamanda estetik ve obezite cerrahisi alanlarında da varlığını göstermekte. Hermest kendi geliştirdikleri Unique FUE ile %99 başarı oranını yakalamış durumda. İstanbul’un göbeğinde Üsküdar’da hizmetlerini sürdürmekteler.

HLC Clinic

Saç ekim merkezleri yalnızca İstanbul’da bulunmuyor. Bu alanda başarısını kanıtlamış olan HLC Clinic Ankara’da yer almaktadır. Uzman kadrosu ile hastalara saç ekimi hizmetleri veriyor. Birçok başarılı saç ekim operasyonuna imza atmış olan bu saç ekim merkezi uzman kadrosu ile sizleri bekliyor. HLC Clinic de yalnızca saç ekimi değil, aynı zamanda burun estetiği, yüz estetiği ve vücut estetiği alanında da hizmet veriyor.

Transmed

Saç ve kozmetik cerrahi alanlarında hizmet sunan bir diğer saç ekim merkezimiz ise Transmed Klinik. 1994 yılında Transmed’i kurulması ile beraber başarı serüveni başlıyor. Bugün Transmed saç ekimi ve estetik cerrahi alanlarında uluslararası alanda bir hizmet vermekte. Sağlık sektöründe yakalamış olduğu çizgisini bozmadan devam ettiriyor. Bu da Transmed’i Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezleri listesine direkt olarak girmesini sağlayan büyük bir etken.

Hair of İstanbul

Son zamanlarda başarılı sonuçları ile adından söz ettiren bir diğer saç ekim merkezi ise Hair of İstanbul.  2013’den bu yana hastalara saç ekim alanında hizmet veriyor. Saç ekimi yaptıracak olan hastalarına otel ve transfer gibi konularda da yardımcı olan merkezin başarı oranları dikkat çekiyor. Profesyonel kadrosu aklınızda herhangi bir şüphe kalmamasını sağlamakta.

Kaynak: https://sacekimi-forum.com/