Satın almış olduğumuz ürünleri, evimize kadar getiren ve teslimi yapan çalışanların tamamı dağıtım elemanlarıdır. Kargo çalışanları, motorlu kurye elemanları, beyaz eşya teslimi ve montajı yapanlar ve daha niceleri, zorlu şartlar altında çalışarak hayatımızı kolaylaştırıyor. Trafikte sıklıkla karşılaştığımız motorlu kurye çalışanları, özellikle bu günlerde zor şartlar altında çalıştıklarını herkese gösterdiler. Korona virüsü nedeni ile sokağa çıkma kısıtlamasına uyarken, kurye ve kargo çalışanları, dağıtım işine ara vermeden devam ediyorlar. Üstelik yemek sektöründe olanların, daha az çalıştıkları, ama buna karşın daha fazla yemek servisi yaptıkları da bilinen bir gerçek.

Yolların Kahramanları Moto Kurye Çalışanları

Yemek dağıtımı yapan çalışanların yeri geldiğinde trafikte kural tanımayan, canlarını hiçe sayan çalışanlar olmasının ana nedeni müşterilere zamanında teslimat yapmak. Bunun yanında evrak, ilaç ve hatta organ taşımacılığı yapan kuryeler ise zamanla yarıştıkları için, kısmen sık trafikte tehlikelerle karşılaşıyor. Sadece kendi yaptıkları hataların yanında, ayrıca araç sürücülerinin de yaptıkları hatalar ve hatta hatanın ötesinde tacizler ile de mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Her şeye rağmen, kesinlikle günlük hayatımızda bir çok işimizde kullandığımız motorlu kurye çalışanları tam manasıyla yolların kahramanı.

Günlük Hayatımızda Motorlu Dağıtım

Hızlı, güvenli, maddi olarak kendi yapacağınız masrafın çok altında paket taşımacılığı yaptırmak, firmaları ile mümkün oluyor. Yemek ve su gibi temel ihtiyaçlarımız da taşımacılık hizmeti veren moto kuryeler firmaların çalışanı olduğu için ekstra ücret ödemiyoruz. Ancak yollamak istediğimiz çeşitli paketler için hizmet alacağımız firmalar, çok kısa süreler içinde teslimat yaptıkları için zamanında yerine ulaştırılması gereken bu tür paketleri, firmalar aracılığı ile yollayabiliriz. Motorlu çalışanlar her yerde ve her işte oldukları için dağıtım sektöründe yıllardır hizmet veriyorlar. Yemek, su, gazete, süt, ekmek, tüp gibi çeşitli günlük rutinde dağıtımların yanında, özel dağıtımları da yapıyorlar.

Zamanında Teslimat Moto Kuryelerin İşi

İstanbul'da trafik herkesin malumu. Birde bu trafiğin sabah 07:00 ve 10:00 ile 16:00 ve 20:00 arasında tamamen kitlenmiş durumu geldiğini düşünürsek eğer, bu saatlerde yetiştirmemiz gereken tüm evraklar çalışanları tarafından adresine ulaştırılıyor. Türkiye'nin tüm büyük şehirlerinde hizmet veren firmalar olduğu için, yerel dağıtım yaptıklarını söyleyelim. Yani kargo şirketleri gibi tek bir ağ üzerinden dağıtım yapılmıyor. Ancak kargo firmaları ekspres dağıtımları dahi minimum 24 saat içerisinde teslim ederken, yerel kurye firmaları bunu maksimum 120 dakika içerisinde gerçekleştiriyor. Durum böyle olunca da motorlu kurye ile çalışmak ve yollayacağımız paketlerin aynı gün teslim edilmesini sağlamak mümkün hale geliyor.

Paketleri Güvenle Teslim ve Takip Edin!

Kargo firmalarının web sitelerinde ya da müşteri hizmetlerini arayarak, paketin o an nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. teslimatlarında ise anlık takipler daha zor olmaktadır. Çünkü yollamış olduğunuz paket zaten bir kaç saat içerisinde ve hatta mesafeye göre 1 saatten az bir sürede teslim edileceği için, takibini yapmak sadece müşteri hizmetlerine ulaşmanız ile mümkün olacaktır. Siz paketinizin o an nerede olduğunu öğrenmek istediğinizde, kurye firması ise paketinizi gps üzerinden takip ederek, size nerede olduğunu söylüyor. Şüphesiz ki bu durum şimdilik böyle olsa da, sağlıklı ve güvenli bir şekilde yolladığınız paketler adresine belirtilen sürede ulaşacaktır.

Moto Kurye Firmaları Nasıl Çalışır?

Moto kurye firmalarından bu kadar bahsetmişken, çalışma sistemini de anlatmamız gerekiyor. Bu konuda referans aldığımız ve kurumsal firmaların çözüm ortağı olan İstanbul Express Kurye, İstanbul geneline dağılmış olan kurye dağıtım ağı ile en hızlı şekilde teslimat gerçekleştiren firmalar arasında bulunmaktadır. Firmanın internet sitesi üzerinden iletişim kurarak, paketi nereden teslim edeceğinizi ve nereye teslim edileceğini söyleyip hızlı bir şekilde fiyatı öğrenebilirsiniz. Normal dağıtım ile birlikte, ekspres dağıtım seçenekleri de bulunuyor. Normal teslimatta 3 saatte teslim edilen paketler, ekspres teslimatında 90 ile 120 dakika içerisinde teslim ediliyor.

Paketi Teslimi Nasıl Yapılır?

Kurye paketi yollamak için çağırmış olduğunuz motorlu kurye elemanına paketi vererek, teslim alındığına dair belgenizi alıyorsunuz. Bu teslim belgesinde paketin içeriği belirtiliyor. Kurye taşımacılığında genel olarak evrak ve ilaç gibi ürünler taşındığı için, kırılma vb. gibi sorunlar olmuyor. Ancak kırılacak bir eşyanız varsa, bunu mutlaka belirtmelisiniz. Sizden teslim alınan paketlere karşın, ne kadarlık süre içerisinde teslim edileceği de ilk başta belirtilmektedir. Buna göre paketinizin teslim süresini de en başta biliyorsunuz. Ayrıca teslimat yapıldığında size mail ve sms olarak teslimat bilgisi geliyor.

Kurye Paketi Teslim Olmazsa Ne Olur?

Kurye çalışmalarında ki en sıkıntılı süreçlerin başında teslimi yapılmayan paketler geliyor. Çünkü moto kurye firmaları tek taraflı taşımacılık yapmaktadır. Vermiş olduğunuz adreste paketi teslim alan biri olmazsa eğer, iki türlü seçenek ile karşı karşıya kalacaksınız. Birinci seçenek paketi tekrar kendinize getirtmek olacaktır ki bu seçenekte ücreti yeniden ödemek zorunda olacaksınız. İkinci seçenek ise paketin size daha sonra ulaşması yani daha az maliyetli olan bir seçenek. Bu seçenekte paket daha geç gelecek olsa da, daha cazip teklifler ile paketi geri almış olacaksınız.

Paketler Hızlı, Güvenli ve Maliyetli Taşınır

Moto kurye ile gönderim yaptığınızda, fiyatı ilk duyduğunuzda biraz şaşıracaksınız. Çünkü çok cazip fiyatlar değil. Ama kendiniz aynı belgeyi ya da evrakı götürmek istediğinizde hem aynı masrafı yapıyor, hem de zamanınızın büyük kısmını heba ediyorsunuz. Özellikle 2 saatlik bir yol alacaksanız eğer, gidiş - dönüş olarak minimum 4 saatiniz yollarda geçecek. Kısacası bunlar ele alındığı zaman, motorlu kurye ile paket yollamak çok daha avantajlı hale gelmektedir. Bu nedenle de firmalar dağıtım işlerinin tamamında kurye firmalarını kullanırlar.