Devlet hastanelerinden geçmiş yıllarda tedavi hizmeti almak işkence gibiydi. Randevu için sıra beklemek, tedavi için sıra beklemek, sonuç için sıra beklemek birçok insanın hastanede yaşadığı çilelerden sıradan olanları haline gelmişti. Hal böyle olunca insanlar hastane sıralarında yitip gidiyorlardı.

Sağlık hizmetlerinin düzenlenmesi ve bununla birlikte teknolojinin, özellikle internetin hayatımızın her noktasına dahil olmasıyla işler daha kolay bir hal aldı. Artık devlet hastanelerine gitmeden evvel telefon aracılığıyla ya da internette hasta randevu sistemi ile çok kolay bir şekilde istediğiniz hastane ve doktordan istediğiniz saat için randevu alabiliyorsunuz. O saatten 10-15 dk önce giderek randevunuzu onaylatıyor, tam o vakitte tedavi olabiliyorsunuz. Bu düzenleme en önemli devlet dairelerinden biri olan devlet hastanelerinde büyük kargaşaların önlenmesine ve insanların daha rahat şartlarda tedavi olabilmesine imkan sağladı.

Öyle ki devlet hastanelerinin bazıları özel hastanelerin konforuna ulaştı ve onların verdiği hizmeti ücretsiz ya da çok cüzi bir miktarla sağlamaya başladı. Fakat tedavi olmaya giderken bazı durumlara da hakim olmak gerekiyor.  Örneğin sizin SGK’nız varsa eğer ve İstanbul’da diş tedavisi olmak istiyorsanız İstanbul’daki diş hastanelerinden yalnızca SGK anlaşmalı olanlar sizin işinizi görecek ve tedavinizi üstlenecektir. Öteki türlü çeşitli sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz ya da tedavi olursunuz fakat sigortanız bu tedavi masrafını karşılamayabilir. Bu yüzden hangi hastanelerin hangi sigorta çeşidiyle anlaşmalı olduğunu bilmeniz sizin faydanıza olacaktır. Aşağıda birkaç İstanbul SGK anlaşmalı diş hastanesi paylaşıyorum. Siz de ilgili sitelerden bu hastanelere ulaşabilir, randevu alıp tedavi olabilirsiniz.

32 Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği - İstanbul/ Beşiktaş

2000 Tıp Merkezi - İstanbul/ Büyükçekmece

Abacıoğlu Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi - İstanbul/ Gaziosmanpaşa

Academic Hospital - İstanbul/ Kadıköy

Acıbadem Bakırköy Hastanesi - İstanbul/ Bakırköy

Acıbadem Kadıköy Hastanesi - İstanbul/Kadıköy

Kaynak İçin Tıklayın