Ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlarımızın çeşitli nedenler dolayısı ile yaşadıkları sorunlarda dahi mağduriyet yaşamaması amacı ile çeşitli sistemler geliştirmektedir. Bu noktada ülkemizde sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlarımızın sağlıksal açıdan herhangi bir sorun ile karşı karşıya kaldıklarında rapor aldıkları takdirde Sosyal Güvenlik Kurumu bu vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması amacı ile başvuru ile vatandaşlara rapor parası ödemesi yapmaktadır.

Ülkemizde sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlarımızın rapor almaları halinde Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunarak alabilme olanağına sahip oldukları rapor parası ile Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların raporlu oldukları süreç içerisinde maddi olarak mağduriyet yaşamaması amacı taşımaktadırlar. Bunun dışında Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlarımızın kendi hataları ve istekleri dışında işten ayrılmaları durumunda vatandaşların mağdur olmaması amacı ile bir ödenek sunmaktadır.

Bu noktada vatandaşlar işten kendi hataları ve istekleri ile ayrılmadıkları takdirde son üç yıl içerisinde ödenmiş olan sigorta primine ve işsizlik sigortasına göre vatandaşlara işsizlik maaşı verilmektedir. Bu işsizlik maaşı süresi ne kadar olacağı da işten ayrılmadan önceki üç yıllık sigorta primi ve işsizlik sigortası ödemesine göre belirlenmektedir. Vatandaşlar günümüzde internet üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde SSK prim sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşların hizmetine 2011 senesine sunulan E-SGM uygulaması üzerinden vatandaşlar gün içerisinde diledikleri bir saatte sadece birkaç dakika içerisinde SSK prim sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Günümüzde vatandaşlar ayrıca internet üzerinden mesai saatini beklemek zorunda kalmadan sadece birkaç dakika içerisinde diledikleri zaman oturdukları yerden 2022 maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler. İnternet üzerinden vatandaşlar 2022 maaşı sorgulama işlemi ile özürlü maaşları ile ilgili olarak en güncel bilgilere ulaşım sağlayabilmektedirler. (Advertorial / Tanıtım Haberi)