Günümüzde ürün kalitesinin belirlenmesi ve beyan edilebilmesi gibi konularda en geçerli uygulama olarak öne çıkan dünya genelinde uygulanıyor. Özellikle de uluslararası alanda uygulanacak kalite sistem standardını yansıtıyor. İlk feda Cenevre’ de Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO)23 şubat 1947 tarihinde kurulmuştur. Bu sistem 135 farklı üyeden oluşuyor.

ISO 9001 ürünün geliştirilmesi ve tasarımından, üretim, ürünün kurulup çalıştırılması ve servis işlemlerine kadar imalatın tüm noktalarının oluşturulmasında kalite güvencesi standartlarını temsil ediyor. ISO 9001 standartlarının uygulanmakta olduğu sektörel alanlar arasında bilgisayar, otomobil ve çeşitli aletlerin üretimini gerçekleştirmekte olan işletmeler ve bu işletmelerin ürün tasarımlarını gerçekleştiren satıcı işletmeler gibi pek çok örnek kapsamı altına girebilir. Kalite Yönetim Sistemlerinin oluşturulması noktasında büyük ya da küçük ölçekli sektörler ve işletmeler için fark ayrımı yapılmaksızın yerine getirilmesi gereken şartların açıklandığı ve belgelendirme denetimine tabi olan standartlar olarak ISO 9001 uygulamalarının açıklamasını yapabilmek mümkündür. Günümüzde ISO 9001 standardı Uluslararası Standard Organizasyonu (ISO) tarafından uluslararası standart olarak yayınlanmış olan ve Avrupa Birliği ülkelerinin de kapsam içerisinde olduğu pek çok ülke tarafından belgelendirme modeli olarak uygulanmakta olan bir uluslararası Kalite Yönetim Standardı olarak kullanılıyor.

ISO 9001 standart prensipleri 8 bölümden oluşuyor. Bu sekiz bölüm ISO 9001 standartlarını oluştururken bunlar müşteri odaklılık, liderlik, kişilerin katılımı, proses yaklaşımı, yönetimde sistem yaklaşımı, sürekli iyileştirme, karar vermede daha reel yaklaşım, karşılıklı yarara odaklı tedarikçi ilişkileridir, CE belgesi için buraya tıklayın. Günümüzde işletmelerde ve tüketici de ISO 9001 ile ilgili olarak bazı yanlış anlaşılmalar bulunuyor. Bu durumda standartların yanlış olarak uygulanmasından amacı dışına eğilim gibi pek çok problemi beraberinde getiriyor.

ISO 9001 belgesi kesinlikle kalite ile ilgili olarak bütün problemlere yönelik olarak çözüm getirmekte olan bir standart değildir. Bunun dışında da ISO 9001 belgesi kesinlikle neyin yapılacağını belirtirken, nasıl yapılacağı konusunda herhangi husus beyanında bulunmaz. Ayrıca ISO 9001 belgesi etkin bir kalite yönetimi sistemi için minimum şartları belirtmektedir. Bu belge pazar içerisinde işletmelere yalnız başına dahi büyük bir avantaj sağlasa da bu sağlamakta olduğu avantaj son derece kısa süreli olacaktır.