İşitme kaybı ülkemizdeki en yaygın sağlık sorunlarından biridir. İşitme sorunu yaşayanlar hayatlarının bir noktasında işitme cihazlarına ihtiyaç duyacaktır. Ancak, artık tarzınızı daraltan hantal, modası geçmiş işitme cihazları konusunda endişelenmenize gerek yok.

En yeni işitme cihazları estetik görünümü ile oldukça ilgi çekici. Modern işitme cihazı teknolojisinin sunduğu birçok avantaj vardır.

İşitme cihazları hakkında bilmeniz gerekenleri okuyucularımız için sıralıyoruz.

  1. Modern Stiller

Artık ihtiyaçlarınız için doğru işitme cihazını bulmak çok kolay. Eski teknolojide büyük ve rahatsız edici kulak arkası işitme cihazları mevcuttu. Hastalar rahatsızlık duyardı.

Yeni teknoloji de estetik görünümü ve konforu ile oldukça dikkat çekici. Kulağın yarısından daha az yer kaplayan işitme cihazları hem ufak boyutlarıyla göze batmamakta, hem de şık görünümleriyle beğeni toplamaktadır.

  1. Dayanıklıdır

Geçmişte kullanıcılar işitme cihazlarına oldukça özenli davranmalıydı. Artık yeni nesil ürünler için nem veya kir bir etmen haline gelmemektedir. Yeni tasarımları ile günlük yaşamda toz, kir, nem, ter ve su ile temastan korumak için daha güvenli ve darbeye dayanıklı gövdelere sahiptirler.

  1. Kaliteli Ses

Eski analog işitme cihazlarının tek amacı sesleri yükseltmekti. Yeni teknoloji ise sesi yükseltmekten daha fazlasını yapabilir. Örneğin, bazı işitme cihazları istediğiniz arka plan seslerini kontrol etmeye yardımcı olmak için yönlü mikrofonlar kullanır.

Gürültü azaltma teknolojisi ile çevrenizdeki araba anahtarlarının tıkırtısı veya sokak trafiğinin sesleri gibi birçok rahatsız edici sesi de alt seviyeye indirgeyebilir.

  1. Küçük İşitme cihazı

Neredeyse görünmez bir yapıya sahiptirler. İşitme kaybı yaşayan hastalar bu konudan oldukça müzdaripti. Yeni teknoloji ile artık bu bir etmen değil. Bugünün işitme cihazları oldukça küçük bir görünüme sahiptir. Cihazın görünen kısmı gizli olacak şekilde doğrudan kulağa yerleştirilebilir. Kimsenin işitme kaybınız olduğunu bilmenize gerek kalmaz.

  1. Bluetooth ile Kullanım Kolaylığı

İşitme cihazları, Bluetooth teknolojisi seçeneklerine sahiptir ve kablosuz sinyaller aracılığıyla sevdiğiniz cihazlara daha iyi bağlanmanıza olanak tanır. İşitme cihazları, akıllı telefonlar, MP3 çalarlar, ev telefonları ve televizyonlar gibi birçok yaygın cihazla uyumludur.

Telefonda konuşmaları telefonu kulağınıza götürmek zorunda kalmadan duyabilir ve sevdiğiniz televizyon programlarını kulaklık takmadan veya çevrenizdekileri rahatsız etmeden dizüstü bilgisayarınızda dinleyebilirsiniz. İşitme merkeziniz konu hakkında detaylı yardımcı olacaktır.