Kilo sorunu yaşayan birçok kişinin denediği ve günlük olarak uyguladığı olumlu sonuç veren yöntemlere denir. Bu yöntemler arasında son zamanlarda en çok tercih edilen kullanımıdır.

Neden kilo veremiyorum?

Kilo vermeye başlamadan önce neden kilo alındığını bilmek uygulanan yöntemlerin işe yaramasını sağlar. Birey neden kilo aldığını bilirse ona göre bir program hazırlayabilme fırsatına kavuşur. İnsanların büyük bir çoğunluğu acıkmadan dolayı değil psikolojik problemlerden kaynaklı olarak yemek yemektedir. Stresli ve kaygılı olan kişiler kendini yemeye alıştırmaktadır. Sağlıklı beslenmek tamamen farkındalık ve alışkanlıkla ilgili bir durumdur. Günümüz şartlarında üretilen ürünler kişilerin sağlıksız beslenmesine yöneliktir. Özellikle paketlenmiş ve içerisinde şeker olan gıdalar vücutta bağımlılık yapmaktadır. Hal böyle olunca kişi sadece yemiş olmak için yemek tüketmektedir. Uzun zaman dilimi aç kalmak yerine ara öğünlerle beslenmek zayıflamayı sağladığı gibi çok yemek yeme isteğini de kesmektedir. Kilo almanın diğer önemli bir sebebi ise hazır yiyeceklerin tüketilmesidir. Kişi çeşitli bahanelerden dolayı sağlıklı bir yemek yapmak yerine karbonhidrat ağırlıklı hazır gıdalardan tüketmektedir. Özellikle poğaça ve simit gibi hamur işleri fazla kilolara neden olurken kişinin halsiz hissetmesine yol açmaktadır.

Kilo yapan yiyecekler nelerdir?

Yemeklerde kullanılan hayvansal yağlar ve katkı maddesi içeren yağ türleri fazla kilo olarak geri dönmektedir. Zeytinyağı gibi sağlığa faydalı olan yağları tüketmek kilo verme sürecinde gereklidir. Kısa zamanda hızlı yemek tüketmek kilo verilememesinin nedenidir. Kişi aç kalmazsa, ara öğünlerini ihmal etmezse ana yemeğini sakin ve yavaş bir şekilde yiyebilir. Yiyeceklerin çiğnenmesi ve keyifle tüketilmesi uzman önerileri arasındadır. Hareket etmemek, su içmemek, verimli bir şekilde uyku almamak kiloların verilmesini engellemektedir.

Sağlıklı zayıflama yöntemleri nelerdir?

  • Yemek yemeden önce besin değeri fazla olan bir yiyecek veya içecek tüketmek tavsiye edilir. Besin değeri yüksek olan gıdalar arasında 1 kase çorba, 1 kase salata, 1 tane elma, 2 bardak su veya 1 avuç badem vardır.
  • Gün içinde çantada kalorisi düşük olan bir yiyecek bulundurmak etkili bir yöntemdir. Kişinin midesi kazınmaya başladığı zaman atıştırmalığını tüketerek açlığı bastırabilir.
  • Her gün düzenli olarak bol bol meyve tüketilmelidir. Kilo vermeye destek olan vişne, çilek, papaya, kiraz ve erik gibi meyvelerin tüketilmesi diyet sürecinde fayda sağlar.
  • Kişinin yağlı besinleri hayatından çıkarması gerekir. Kızartma türleri, cips, ketçap, mayonez, çikolata, tatlı gibi yağlı besinler tüketilmemelidir.
  • Yapılan araştırmalara göre tabak renginin yeşil ve mavi olmasının iştahı azaltma etkisinin olduğunu belirtilmektedir.
  • Porsiyonların küçültülmesi işe yarar yollar arasında bulunur. Küçük porsiyon sayesinde kişi görsel olarak az yemesi gerektiğini algılamaktadır.
  • Güzel bir yiyeceği tek başına yemektense başka bir kişi ile paylaşmak çok güzel bir duygudur. Bu durum hem iradeyi sağlamlaştırır hem de kişinin az kalori almasını sağlar.
  • İş yarayan zayıflama yöntemleri arasında spor, yürüyüş yapmak ve bol bol su içmek vardır.

İşe yarayan zayıflama yöntemleri arasında gösterilen meta booster hakkında bilgi alarak sizler de doğal zayıflamanın sırrını çözebilirsiniz.