2000’li yılların başında CINE 5 ile başlayan şifreli yayın süreci, Lig TV’nin kurulmasıyla farklı bir kanala taşınmıştı. 2016 yılında BeinSports’un Lig TV’yi satın almasıyla Lig TV de tarih olmuş başta Türkiye Süper Ligi, Almanya Bundesliga, İngiltere Premier Ligi, İspanya La Liga, İtalya Serie A’ya ait tüm maçlar Beinsports’ta yayınlanmaşa başladı. Beinsports Türkiye’de haliyle Premium yayın yaptığı için bu kanalları normal TV kanalları olarak izlemek mümkün değil. Peki internetten nasıl maç izlenir ? İnternetten maç izleme siteleri hangileridir ? Yabancı ülkelerden beinsports izlenebilir mi ? Bu makalede internetten maç izlemeye dair detayları vereceğiz.

İnternetten maç izleme birkaç yıl öncesine kadar aktif olarak periscope adlı mobil uygulama üzerinden yapılıyordu. Beinsports’un bu durumu fark etmesi ve kaçak yayının önüne geçebilmek adına Periscope uygulamasının sahibi olan YouTube ile iletişime geçmesiyle bu yayınlar hızlı bir şekilde kaldırıldı. İnternetten maç izleme olayı yine internet siteleri üzerine döndü. İnternet üzerinde yayın yapan ve  maçları canlı yayınlayan birçok internet sitesi mevcut. Bu internet sitelerinin büyük bir bölümü maçları sunuculardan yönetiyor. Sunucu üzerinden yapılan yayın da kullanıcıların sıklığına göre sistemi yavaşlatabiliyor. Peki internet üzerinden yayın yapan maç sitelerine nasıl ulaşabiliriz?

İnternetten Maç İzleme Siteleri

İnternetten maç izleme siteleri olarak bilinen internet sitelerinin çok büyük bir çoğunluğu tek bir server üzerinden çalışıyor. Aslında bu serverlardan Türkiye’de de var. Örneğin iptv olarak bilinen ve internet üzerinden kaçak maç yayınları yapan birçok sistem var. İptv maç izleme siteleri de yine internet üzerinde bolca var. Bu sitelerdeki yayınlar duruma göre yavaşlıyor ya da kapanabiliyor. Bunlara alternatif olarak birçok siteyi takip etmek de mümkün.

İnternetten iptv satışı adı altında satış yapan birçok internet sitesi var. Sözlük sitelerinde de biraz araştırma yaptığınız zaman en güvenilir iptv adreslerini öğrenebiliyorsunuz. Yayında bir problem olduğu zaman yeni iplerle serverler güncelleniyor ve internetten maç izleme sitelerini rahatlıkla takip edebiliyorsunuz. Hem de öyle yılda binlerce lira harcayarak tek bir kanalı izlemiyorsunuz. Daha uygun fiyatlara neredeyse tüm kanalları takip edebiliyorsunuz.