Film sitelerinin tercih edilme sebepleri arasında, insanlara en cazip gelen taraflarından biri de sinemalarda gösterimde olan ya da henüz gösterime girmemiş birçok vizyon filmi izleme imkanının yaratılmasıdır. Film izle siteleri vizyondan çok kısa bir süre sonra popüler olan filmleri izleyicileri ile buluşturmakta ve kaliteli bir seyir imkanı oluşturmaktadır. Özellikle yoğun çalışan ve sinemaya gidecek vakti ayarlayamayan kişiler için film siteleri bir nevi kurtarıcı niteliğinde hizmet vermektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte, bilgisayar ekranına aktarılan filmlerin hemen hemen her evde bulunan son teknolojik sinema perdesi görüntüsündeki dev televizyonlar ve ses sistemleri ile birlikte, oturduğunuz oda anında sinema konforuna dönebilmekte ve filmler aynı keyifle izlenebilmektedir.

Film sitelerinden indirilen filmlerin yasal, kamuya açık bir sistem içerisinde hizmet vermekte olduğuna dikkat edilmesi şarttır. Bu ayrıntıya dikkat edilmemesi durumunda, keyif alma amaçlı girilen sitelerden ücretsiz olarak indirilen filmler karşılığında yüklü para cezaları ile karşılaşıla bilinmektedir. Böyle bir suça bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde iştirak edilmesi halinde, özel kuruluşlar aracılığı ile kişilere resmi yazılı bir uyarı gönderilmekte ve tazminat talebi ile karşı karşıya kalına bilinmektedir. Film izle sitesi gibi profesyonel şekilde hizmet veren siteler dışında, yasal olmayan yollarla sinemaseverlere benzer hizmeti sunmaya çalışan sitelerde internet ortamında yer almaktadır. Bu siteler kişileri istenmeyen olaylarla karşı karşıya getirebilmektedir. Yasal çalışmayan film sitelerinden film indirmek cezai riskler taşımaktadır. Film izle sitelerinden sorun yaşamadan yararlanmak ve eğlenebilmek için bu işi profesyonel anlamda yapan ve kaliteli hizmet veren film sitelerinden yararlanılması tavsiye edilmektedir. İnternette yer alan bazı film siteleri, aylık ücret sistemi ile faaliyet göstermekte olup, bu sitelerin içeriğinin kişilerin tarzına uygun olup olmadığı incelenmelidir. Tercih edilen film kategorilerinin bu site bünyesinde yer alıp almadığına bakılmalı ve ona göre üye olunması önerilmektedir.  Farklı uygulamalara sahip olan film izle sitelerinin en büyük özelliği sınırsız bir şekilde akış sağlama kabiliyetinin olmasıdır. Aylık ya da yıllık abonelik uygulaması istemeyen, üyelik istemeyen sitelerde internet ağı içerisinde film severlere kaliteli bir seyir imkanı sunmaktadır. Bu siteler dışında daha profesyonel anlamda hizmet veren sitelerden isteğe bağlı olarak içeriği satın alabildiğiniz gibi kiralama imkanı da kişilere sunula bilinmektedir.

Yasal olan ve ücret talep etmeyen, yani kamuya açık film sitelerinde rahatlıkla gezinile bilinmekte ve yeni filmler hakkında bilgi sahibi oluna bilinmektedir. Amacının dışında hizmet veren sitelerden doğan hukuki prosedürler doğrultusunda para cezalarına çarptırılmamak adına internette yer alan http://www.onlinefilmizleten.com  sitesi gibi bilindik sitelerden film seyretmek ve bu sitelerden film indirmek şarttır. Siteler ziyaret edilir ve üye olunurken, öncelikle içeriğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Telif hakkı sahibi olan yerler genel olarak özel şirket ya da kişilerden oluşmaktadır. Bu kişi ya da şirketler devletten bağımsız olarak hareket ederek, telif haklarını takip etmektedirler. Telif hakkı alınmamış filmlerin izlenmesi, müziklerin dinlenmesi ve indirilmesinin yasak olması nedeni ile sürekli yasal uyarılar gerçekleştirilerek, bu faaliyetlerin suç teşkil ettiği anlatılmaktadır. Bunca uyarıya rağmen uygulamaların devam ettiği görülmekte ve istenmeyen durumlar yaşanabilmektedir. İnternet hizmet ağı içerisinde yer alan uygulamalardan izinsiz bir şekilde film ve müzik indirenlerin tespit edilmesi durumunda, faaliyeti gerçekleştiren kişiler yazılı bir şekilde uyarılarak, tazminat işlemlerine geçilerek, anında uygulamalar yapılmaktadır. Yasal anlamda incelendiği zaman bu uygulamaların telif hakkı olan kişi ya da kurumlardan yana olduğu görülmektedir. Bu tarz sitelerin çoğalmaması adına sıkı bir denetim gerçekleştirilmektedir.