Eğitim hayatınız için İngilizcenin önemi çok mu büyük? Yurt dışında yaşamak ya da seyahate çıkmak istiyorsunuz ama diliniz mi yok? O zaman, İngilizce öğrenmek için daha fazla beklememelisiniz.

Genellikle, yoğun iş ya da okul temposu arasında kurslara zaman yaratmak son derece zordur. Bu nedenle de İngilizce öğrenmek çoğu zaman yapılacaklar listesinin ilk sırasında her zaman yer alıyor olsa da bir türlü başarıyla tamamlanamıyor. Oysa, internet üzerinden çalışabileceğiniz bir sayesinde programınıza uygun saatlerde ders alabilir, kısa süre içerisinde İngilizce öğrenebilirsiniz.

İnternetten İngilizce Öğrenmenin Avantajı

İnternet üzerinden bir İngilizce eğitmeninden ders almanın en büyük avantajı, zaman sorununuzu minimuma indirmesidir. Derse gidip gelmek için boş yere zaman harcamazsınız. Evinizin rahatlığında ders alarak, zamanınızı çok daha verimli kullanabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden aldığınız derslerin saatini de çok daha esnek şekilde ayarlayabilirsiniz. Öğretmeninizin saati uygun olduğu takdirde, istediğiniz saatte ders alma şansınız olur.

Nasıl İnternetten Ders Veren İngilizce Öğretmeni Bulabilirim?

İnternetten İngilizce dersi veren pek çok kişi ve platform bulunuyor. Ancak, her İngilizce bilenin İngilizce öğretmesinin mümkün olmayacağını unutmamak gerekiyor. Kendinize uygun bir İngilizce öğretmeni bulmak için profesyonel bir platformdan yardım almak şart. Aksi halde hem paranız hem de zamanınızı boşa harcamış olabilirsiniz.

Preply.com, Türkiye’de var olan en iyi eğitim platformu denilebilir. Başta Ekşi sözlük olmak üzere, pek çok sözlük ve forumu incelediğinizde site ile ilgili yapılan olumlu yorumları görebiliyorsunuz. Bu platformun amacı öğrenci ve eğitmenleri bir araya getirmek. Üstelik bunu yaparken de kısıtlı bir portföy ile kendini sınırlandırmıyor. Dünyanın her yerinden öğrenci ve öğretmen Preply.com’u kullanmakta.

Site üzerinde eğitim vermek için kayıtlı olan 25.000’den fazla üye bulunuyor. Arzu ettiği kursu almak isteyen öğrenci sayısı 70.000’in üzerinde.

Ders fiyatları 2$ gibi son derece düşük fiyatlardan başlıyor. Almak istediğiniz ders ve eğitmene göre de fiyatlar değişiyor.

Öğretmeninizin ana dilinin İngilizce olmasını ya da yabancı dil sınavları üzerinde tecrübeli olmasını isteyebilirsiniz. İsteklerinize uygun eğitmeni bulmanız ise; bir tık uzağınızda. Üstelik, eğitim gerçekleşmediği ya da herhangi bir sorun yaşandığınızda ücretiniz iade ediliyor.

İngilizce Öğrenme Verimini Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

İster internet üzerinden ders alın isterseniz bir kursa gidiyor olun; öğrenmeyi yalnızca ders saatleri ile sınırlandırırsanız alacağınız verim son derece düşük olacaktır. Mutlaka, ders sonrasında kalan zamanlarda da çalışmalarınızı sürdürmelisiniz.

Ders Sonrası Tekrarı: Her derste olduğu gibi İngilizce ’de de tekrar olmazsa olmazdır. Eğitmeniniz ile yapmış olduğunuz ders sonrasında, derste öğrendiklerinizi tekrar ederek not çıkarmanız son derece faydalı olacaktır.

Kelime Ezberi: Ayrıca, dil eğitiminin en önemli noktalarının başında kelime ezberi geldiğini unutmamalısınız. Derste öğrendiğiniz yeni kelimelerin listesini çıkarıp bir sonraki derse kadar ezberlemeye çalışmalısınız.

Kelime ezberi yaparken kendinize göre oyunlar geliştirebilirsiniz. Küçük kağıtların bir tarafına yazacağınız İngilizce kelimelerin arkasına Türkçe anlamlarını yazarak ceplerinize koyabilir ve dışarıdayken de bu kağıtları cebinizden çekerek Türkçesine bakıp İngilizcesini ya da İngilizcesine bakıp Türkçesini öğrenebilirsiniz. Böylelikle dışarıda sıra beklerken, trafikte ya da mesai aralarındaki boş zamanlarınızı da değerlendirmiş olursunuz.

Sonraki Derse Hazırlık: Preply.com üzerinden alacağınız ilk ders sonrasındaki dersler paket olarak ayarlanmaktadır. Eğitmeninizden memnun kaldığınızı düşünüyorsanız paket derslere geçebiliyorsunuz. Bu derslerin avantajı, ders sonunda eğitmeniniz ile bir sonraki derste hangi konuları öğreneceğinizi konuşabilmeniz. Böylelikle, ders öncesinde konu hakkındaki kaynakları inceleyebilir ve fikir sahibi olabilirsiniz. Böylelikle, bir sonraki dersiniz en az %50 oranında daha verimli geçecektir.

Eğitmene Sorulacak Soruların Hazırlanması: Dersi tamamladınız, tekrarınızı yaptınız ama aklınıza takılan sorular mı var? İşte, bu sorularınızı not alın ve sonraki derste mutlaka sorun. Böylelikle, tam olarak anlayamadığınız dil kurallarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca, yabancı bir eğitmeniniz varsa kültürleri hakkında da sorular sorabilirsiniz. Bu sorular, dile karşı olan ilginizin artmasını da sağlayacaktır.

Yabancı Dilde Yayınlar: Yapılan araştırmalar göstermiştir ki yabancı dilde yayınları okumak ya da izlemek, dil öğrenimini ciddi oranda kolaylaştırmaktadır. Ayrıca, dili öğrenmeyi çok daha eğlenceli kılacağı da bir gerçek.

İngilizce bir kitaba başlayarak, anlamadığınız kelimeleri not alabilir ve anlamlarını öğrenerek ezber listenize ekleyebilirsiniz. Kitapta yer yer bulunabilecek deyimleri ya da kültüre özgü sözleri de öğretmeninize sorarak öğrenebilirsiniz.

Yabancı diziler ya da filmler ise; özellikle dili anlamanızı ve konuşmanızı geliştirecektir. Eğer henüz dil eğitiminizin en başındaysanız konuşma ve alt yazı dillerinden birisi İngilizce seçerken diğerini Türkçe seçebilirsiniz. Böylelikle, kelimelerin anlamlarını öğrenebileceğiniz gibi konuşma esnasında geçen kısa soru cevaplara da aşina olabilirsiniz.

Dil eğitiminiz ilerledikçe hem alt yazı hem de konuşma dilini İngilizce seçerek devam edebilirsiniz. Haftada en az 2-3 saat dizi/film izlemenizin ciddi anlamda faydasını görürsünüz.