Instagram birçok kullanıcıya kolaylıkla ulaşabilmeniz, geniş kitlelere hitap edebilmeniz ve bu yolla kolaylıkla şöhret sahibi olabilmenizi sağlayan popüler sosyal paylaşım sitelerinden biridir. Instagram içerisinde ana sayfanıza yüklemiş olduğunuz anlık fotoğraflar sayesinde o an nerede ne yaptığınızı takipçileriniz ile paylaşabilmektesiniz. Fotoğraflarınız ne kadar estetik ve göze hoş gelen bir yapıya sahipse o kadar beğeni alırsınız. Dolayısıyla da takipçi sayınızı artırarak fenomen olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye başlamış olursunuz. Eğer sizler de Instagram sayesinde ün kazanmak istiyorsanız, bu isteğinizi kolaylıkla yerine getirebilmenizi sağlayacak olan birkaç yol mevcuttur. İşte, Instagram popüler olma yolları:

İsminiz Akılda Kalıcı ve Kolay Olmalı

Instagram hesabınızın popülerliğini artırmak için onu bir ürün olarak görmeli ve elinizdeki ürüne en uygun ismin ne olması gerektiğine karar vermelisiniz. Buna karar verirken de mutlaka akılda kalıcı ve kolay bir isim olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü isminiz ne kadar kısa ve dile dolanan bir isim olursa insanların aklına o kadar sık gelirsiniz. Böylelikle hesabınıza olan ilgi artar ve bu artış da devamlılık kazanır.

İçeriğiniz Özgün Olmalı

Instagramda bulunan birçok hesap manzara fotoğrafı, ünlülerin taklitleri, spor, diyet ve kullanıcıların kendi fotoğrafları ile dolup taşmış durumdadır. Eğer siz de bu tarz içeriklerden herhangi birini kullanmak istiyorsanız, mutlaka özgün olmalısınız. Bir farklılık yaratamazsanız ‘’taklitçi’’ konumuna bile düşebilirsiniz.

Özgün içerik üretmek düşünüldüğü kadar zor değildir. Oluşturmak istediğiniz fotoğrafı kafanızda canlandırmalı ve sadece hayalinizdeki fotoğrafta olması gerekenleri kullanmalısınız. Bu konuda ünlü Rönesans tablolarından veya ünlü fotoğrafçıların yakaladığı anlardan esinlenebilirsiniz. Ancak bunu yaparken nesnelerin ve ortamın tamamen farklı olmasına özen göstermelisiniz.

Kitlenizi Belirleyin

Instagram popüler olma yollarından bir diğeri ise hedef kitlenin belirlenmesidir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz özgün içeriğinizi anlayabilecek ve beğenebilecek bir kitle oluşturmanız şarttır. Farklılığınız, hayal gücünüz ve karakterinizin anlaşılamadığı bir kitle içerisinde dışlanmanız da kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden seçmiş olduğunuz kitle mutlaka sizinle uyumlu olmalıdır.

Tazelik Şart!

Instagram fenomen olma yollarından en önemlisi de hesabınızın taze kalmasıdır. Tazelik kelimesiyle anlatılmak istenen, ana sayfanıza hangi sıklıkla fotoğraf yüklediğiniz ve bu fotoğrafların hangi aralıklarla görüntülenebildiğidir. Günde 5 ile 10 adet arası fotoğraf yüklerseniz, bu fotoğraflar takipçileriniz tarafından gözden kaçırılabilir. Aralarından mutlaka birkaç tanesi görülecektir. Ancak belki de en çok özen gösterdiğiniz fotoğraf gözden kaçırılacaktır. Daha az fotoğraf yüklediğiniz zaman ise takipçileriniz sizi unutacaktır ve dolayısıyla ana sayfanız artık ölü bir sayfa gibi görünecektir. Bu yüzden günde 3 ile 4 adet arası fotoğraf aktarımında bulunmanız, tazeliğinizi korumanız açısından yeterli olacaktır.

Etkileşim Almak için Etkileşimde Bulunmalısınız

Fenomen olmak istiyorsanız, sadece güzel fotoğraflar çekip yüklemeniz yeterli değildir. En başta da sizlere aktarmış olduğumuz gibi Instagram hesabınızı bir ürün olarak görmelisiniz. Ürününüze alıcı bulabilmek için de yapmanız gereken şey etkileşime geçmektir. Olumlu etkileşime geçmenin en iyi yolu da fotoğraflarınızı popüler etiketlerde kullanmanızdır. Bu etiketler sayesinde birçok insan rahatlıkla fotoğraflarınıza ulaşabilecektir. Ancak bununla da kalmamalı, kendinizi fark ettirmek için fenomen hesapların fotoğraflarını beğenmeli, sürekli dikkat çekici ve olumlu yorumlar yapmalısınız. Etkileşim almanın zahmetsiz ve kolay yollarından biri de Crovu. Crovu alanında Türkiye'nin ilk sosyal medya hizmetleri firması. Bu bağlamda, Crovu ile Instagram'da takipçi veya beğeni gibi hizmetleri direkt olarak satın alabilmeniz mümkün.

Detaylara şuradan: göz atın.

Geri Bildirim Çok Önemli

Geri bildirim, fotoğraflarınıza yapılan yorumlara ve beğenilere gösterdiğiniz tepkilerdir. Fotoğraflarınıza yapılan olumlu yorumlara sıcak bir teşekkür ile karşılık vermeniz hesabınızın popülerleşmesi için oldukça önemli bir etkendir. Geri bildirimlere kayıtsız kaldığınız zaman takipçilerinizin gözünde burnu havada ve kendini beğenmiş bir görüntü oluşturabilirsiniz. Bu duruma engel olmak için ise fotoğraflarınıza yapılan yorumlara mutlaka geri dönüş yapmalısınız. Ayrıca fotoğraflarınızı beğenen takipçilerinizin fotoğraflarını beğenmeyi unutmamanızda fayda var.