Dünya genelinde ekonomiye yön veren ülkelerin başında her zaman İngiltere gelmiştir. Bu da İngiltere’yi dünya pazarına açılmak isteyen kişiler için çok cazip bir ülke haline getirmektedir. Ayrıca İngiltere yabancı yatırımcı için sağladığı pek çok fırsat ile de şirket kurmak isteyenlerin ilk düşündüğü ülkelerden biri haline gelmiş durumdadır.

İngiltere’de şirket kurmak için sermaye bulundurma zorunluluğu bulunmaktadır ve yatırımcının vizesi de bulunmalıdır. Vize için Türk yatırımcı en çok Ankara Anlaşması vizesini tercih etmektedir. Ankara Anlaşmasına bağlı edinilen vizelerde herhangi bir sermaye alt limiti bulunmaması ve çalıştırılacak kişi sayısının da bir alt limiti bulunmaması açısından daha cazip bir yatırım fırsatı sağlamaktadır.

İngiltere’de Kurulabilecek Şirket Türleri Nelerdir?

İngiltere’de yabancı yatırımcı tarafından kurulabilecek 5 farklı şirket türü yer almaktadır.

  • LLP Şirketleri, şirketin iç yönetiminde daha çok söz sahibi olunabilen ve iç yönetim sistemini daha kolay düzenlenebilecek bir türdür. Başlangıç şirketleri için iyi bir seçenek olabilir.
  • PLC yurtdışında şirket kurmak için güzel seçeneklerden biridir. Halka açık şirket mantığıyla hareket edilmektedir. Daha büyük ve uluslar arası firmalar tarafından tercih edilen bu şirket türünde şirket hisse senetleri halk tarafından alınıp satılabilmektedir.
  • Private Limited Company by Guarantee şirketler ise daha çok kar gütmeyen kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri tarafından tercih edilmektedir.
  • Private Limited Company by Shares şirketler için belirli bir miktar sermaye olmasına gerek yoktur. Düşük bir sermaye ile şirket açılışı gerçekleştirilebilmektedir.
  • Private Unlimited Company ise özel sınırsız şirket olarak adlandırılabilir ve iflas etmesi imkansız olan şirketlerdir. Bu tarz şirketlerin sayısı çok düşüktür ve şirket ile ilgili her türlü bilgi tamamen gizli tutulmaktadır.

İngiltere’de Şirket Kurmak İçin Gerekli Şeyler Nelerdir?

İngiltere şirket kurmak için bazı gereklilikler isteyen bir ülke olmasına karşın yatırımcılar için oldukça caziptir. En önemli gerekliliklerden biri şirket kuracak kişinin İngiltere’de kayıtlı bir adresi olması ve bir şirket isminin olmasıdır. Şirket kuruluşu için bir yönetici ataması yapılmalıdır ve vergi işlemleri için tüm belgelerin hazır olması gerekmektedir.