İngiltere’de okumak isteyen ve okulun kalitesi hakkında merak edilenleri açıklamak için buradayız. Öncelikle İngiliz hükümeti, eğitim sistemiyle dünya ülkeleri arasındaki konumunu yıllardır zirvede tutmayı başaran bir devlet olarak karşımıza çıkmakta. Ülke, eğitime ve öğretmenlerine verdiği değerle, ilkokul dahil üniversite eğitimlerine kadar pek çok yönde devrimci adımlar atmakta. İngiliz okulları, her yönüyle öğrenci odaklı müfredatlar oluşturarak eğitim verir. Dünyanın dört bir yanından her yaştan öğrenicinin eğitim almak istediği İngiltere, bünyesinde yer alan okullarının kalitesi ile tüm dünyada popülerliğini sürdürmeye devam ediyor. İngiltere’de yer alan bütün okullar sistemlerini öğrenci odaklı bir şekilde yürütürler. Ülke, öğrencilerine verdiği değer doğrultusunda, akademik başarılarını uluslararası alanda da zaten ispat etmiştir.

İngiltere’de Okulların Müfredatı

Çocuklarının İngiltere’de eğitim görmesini isteyen Türk vatandaşları, öncelik olarak okulun kalitesi hakkında bilgi sahibi olmak adına pek çok araştırma ve inceleme yaparlar. Özellikle sırf bunun için İngiltere’ye göç eden binlerce aile vardır. Tüm yaşamını, çocuklarının çok daha iyi bir statüde eğitim almaları için değiştiren aileler için okulların kalitesini değerlendirmek elbette normaldir.

İngiliz okulları, bütün sınıf derecesindeki öğrencilerine hem akademik hem sanatsal hem de kültürel anlamda pek çok ders seçeneği sunar. İngiliz hükümeti, ülkede eğitim alan öğrencilerin sadece akademik odaklı gençler olarak yetişmelerine şiddetle karşıdır. Bu nedenle çok farklı bir müfredat geliştirmiştir.

Tabi ki her okulun kalitesi, sahip olduğu özellikler, imkanlar, bulunduğu konum vs gibi konular birbirinden farklıdır fakat İngiltere’deki bütün devlet okullarında Milli Müfredat (National Curriculum) uygulanır. Bu müfredatta belirtilen dersler dışında isteğe bağlı olarak dini ve cinsel eğitim vardır. Aileler bu son iki kategoriyi seçip seçmemekte özgürdürler. Milli müfredatta belirtilen konular, zorunlu olarak zaten verilir. Fakat; akademik ve özel okullar bu müfredata uymak zorunda değillerdir. İngiltere’deki milli müfredat ise Key Stage denilen seviyelerle belirlenmiştir. Bu seviyelerin sonunda öğrenciler ulusal bazda değerlendirilen sınavlara tabii tutulurlar.

İngiliz Okulları Kalitesi

İngiliz okulları kalitesi hakkında değerlendirme yapacak olursanız; öğrencilerine vaat ettiği okul sonrası kulüpleri de incelemeye alabilirsiniz. İngiltere’deki birçok okulda çocukların ders bitimlerinde katılabilecekleri aktiviteler ve kulüpler bulundurur. Öğrencinin akademik hayatı dışında yapacağı sosyo-kültürel aktiviteler de aslında oldukça önemlidir. Bu kulüpler; futbol, resim, müzik, dans vb. derslerden oluşur. Bunlardan bazıları ücretli olabilir. İngiliz okullarında en çok dikkat edilen konulardan biri de yemek kuralları. Ülkedeki bütün okullar, alerji yaratabilecek gıdaların okula temin edilmemesi konusunda oldukça hassas. Örnek verecek olursak, İngiliz okulları kabuklu yemiş kategorisinde olan hiçbir şeyi bünyesinde bulundurmuyor. Öğrencilerin sağlığını da eğitimi kadar çok düşünen bir ülke olarak karşımıza çıkan İngiltere, okullara ve eğitime verdiği önemle karşımıza çıkıyor.

Siz de İngiltere’de eğitim almak istiyor fakat İngiliz okulları kalitesi konusunda belirsizlik yaşıyorsanız, iletişim formumuzu doldurun sizi arayarak konu hakkında detaylı bir bilgilendirme yapalım.

İletişim Bilgilerimiz

Kaynak : https://edukas.com.tr/blog/ingilterede-okumak-okulun-kalitesi/

Telefon : +90 (232) 422 05 56

E-Posta : [email protected]