İngilizce öğrenmeye başladığınız zaman artık o dilde düşünmeye alışmanız gerekir. Farklı iş durumlarında belirtilmesi gereken kalıpları iyi bir şekilde ezberlemeli ve öğrenmelisiniz. Bu gibi durumlarda çok fazla alışılmış cümleler bulunmaktadır. Bunları ifade etmeniz sizlerin artı puan kazanmasını sağlayabilir. Bazen yepyeni bir dil öğrenen kişiler, o dilde düşünmeye başlamaktadır. Her gün yalnızca 5 dakika bir süre içerisinde öğrenmeye çalıştığınız dilde düşünmeye çalışmalısınız. Hatta isterseniz düşünce seanslarınızı biraz daha uzatabilirsiniz. Ne düşünmeniz gerektiğine kesinlikle takılmamalısınız. , diziler ya da herhangi bir konu hakkında fark görünmeden bir şeyler düşünebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde çok uzun bir süre geçmeden yeni öğrendiğiniz bu dilin size artık zor gelmediğini görebilirsiniz. İskoçya’da bulunan Edinburgh Üniversitesinde gerçekleştirilen bir araştırma doğrultusunda; iki dil konuşabilen bir beyin çok daha geç yaşlanmaktadır. Bilim insanına göre ikinci dille beraber beyinde dikkat artışının görüldüğü söylenebilir. Araştırmacıların yanıtını bulmak istediği soru ise şöyledir; Dil öğrenmekle zeka gelişimi arasında ne tür bir ilişki bulunmaktadır?

İki farklı dil konuşmak beynimizi genç tutmaktadır. İkinci dil öğrenmeye başlamanın beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkilediğini ve beynin yaşlanmasının geciktirildiğini net bir şekilde belirtmek mümkündür.  alternatiflerini değerlendirirken sizler de bu eğitimin ne kadar büyük önem taşıdığını göz önünde bulundurarak kurs tercihlerinizi yapabilirsiniz. İskoçya’da yer alan Edingburgh Üniversitesinde gerçekleştirilen çalışmada, ikinci dili öğrenen insanlarda bile beynin çok daha genç olduğu tespit edilmiştir. 262 kişilik örneklem grubuyla çalışan araştırmacı kişiler, en az iki dile sahip kişilerde beynin çok daha iyi çalıştığını ve zekanın geliştiğini fark etmiştir. Daha önceden sürdürülmüş olan araştırmada ise, iki dile sahip olmanın ‘bunama’ durumunun önüne geçeceğini de ortaya çıkarmıştır. Araştırmacıların içerisinde olduğu ikilem ise; ikinci olarak öğrenilen dilin beyni geliştirip geliştirmediği ve beyni gelişmiş durumda olan kişilerin ikinci dil öğrenip öğrenmediği sorunsalıdır.

Edinburgh Üniversitesinde yapılan araştırmayı sürdüren Thomas Bak, bu sorunsala cevap bulmayı başarmıştır. Araştırma dahilinde 262 kişiye henüz 11 yaşındayken yapılan zeka testleri, daha sonradan 70 yaşına geldiğinde tekrardan yaptırılmıştır. Katılımcıların tamamı İngilizce haricinde en az bir dile daha sahip durumdaydı. Yani yabancı dile sahip olurken sadece örneğin;  şeklinde sorularla yetinmemek gerekir. İkinci dil eğitimiyle dikkat daha da fazla artmaktadır. 195 katılımcı, ikinci dilini 18 yaşından daha ufak yaşlarda, 65 kişi de yetişkinlik döneminde öğrenmeye başlamıştır. Araştırmanın sonunda, ikinci dilin öğrenilmesi sonrasında beyin fonksiyonlarında gerçekleştirilen ilk testlere göre ilerleme görüldüğü belirtilmiştir. Dikkat çeken bu ilerleme, öğrenilen ikinci dilin ne zaman öğrenilmeye başlandığına göre değişmemiştir.